Beşiktaş'ın 37. başkanı belli oldu
Hüseyin Yücel ve Serdal Adalı, Beşiktaş'ın 37. başkanı olmak için yarıştı. Olağanüstü Genel Kurul'da, Hüseyin Yücel'e ezici bir fark atan Serdal Adalı, Beşiktaş'ın yeni başkanı oldu.
Beşiktaş Kulübü'nün 37. başkanının belli olacağı olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Başkanlığı halen vekaleten yürüten Hüseyin Yücel ile eski yöneticilerden Serdal Adalı, siyah-beyazlıların yeni patronu olmak için yarıştı.
Alışık olunanın aksine BJK Akatlar Spor Kompleksi yerine bu kez Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek genel kurulda divan başkanlığına Ahmet Akpınar seçildi.
- Toplamda 25 sandıktan 17'si açıldıktan sonra, Serdal Adalı'nın başkanlığı matematiksel olarak kesinleşti.
- Başkan adaylarından Hüseyin Yücel, oy farkının açılmasıyla Serdal Adalı ile kısa süreli bir görüşme yaptıktan sonra salonu terk etti.
- 15. SANDIK
- Serdal Adalı: 381
- Hüseyin Yücel: 123
- 16. SANDIK
- Serdal Adalı: 386 oy
- Hüseyin Yücel: 128 oy
- 17. SANDIK
- Serdal Adalı: 399
- Hüseyin Yücel: 139
- TOPLAM OYLAR
- Serdal Adalı: 5117 oy
- Hüseyin Yücel: 2157 oy
- 11 SANDIK
- Serdal Adalı: 328
- Hüseyin Yücel: 131
- 12. SANDIK
- Serdal Adalı: 348
- Hüseyin Yücel: 137
- 13. SANDIK
- Serdal Adalı: 315
- Hüseyin Yücel: 119
- 14. SANDIK
- Serdal Adalı: 319
- Hüseyin Yücel: 136
- 7. SANDIK
- Serdal Adalı: 314 oy
- Hüseyin Yücel: 135 oy
- 8. SANDIK
- Serdal Adalı: 335 oy
- Hüseyin Yücel: 139 oy
- 9. SANDIK
- Serdal Adalı: 304 oy
- Hüseyin Yücel: 163 oy
- 10. SANDIK
- Serdal Adalı: 345
- Hüseyin Yücel: 116
- İlk 5 sandık sonuçları açıklandı:
- 1. SANDIK: 437 kullanılan oy, geçerli oy 429
- Serdal Adalı: 281 oy
- Hüseyin Yücel: 148 oy
- 2. SANDIK: 427 kullanılan oy, geçerli oy 422
- Serdal Adalı: 298 oy
- Hüseyin Yücel: 124 oy
- 3. SANDIK: 461 kullanılan oy, geçerli oy 428
- Serdal Adalı: 290 oy
- Hüseyin Yücel: 168 oy
- 4. SANDIK: 432 kullanılan oy, 431 geçerli oy
- Serdal Adalı: 286 oy
- Hüseyin Yücel: 145 oy
- 5. SANDIK: 441 kullanılan oy, 427 geçerli oy
- Serdal Adalı: 313
- Hüseyin Yücel: 127
- Beşiktaş Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulunda başkan adayları Hüseyin Yücel ile Serdal Adalı bir araya geldi. Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede oy verme işleminin tamamlanmasının ardından Yücel ile Adalı, kucaklaşarak camiaya birlik mesajı verdi. İki başkan adayı, tezahüratlar eşliğinde ellerini havaya kaldırarak genel kurul üyelerini selamladı.
- Oy verme işlemi tamamlandı ve oy sayımına başlandı. Oy verenlerin sayısı 13 bin 158'e ulaştı.
- Rekor katılımın yaşandığı seçimdeki yoğunluk nedeniyle, salona girişler kapatıldı. Ancak içerde olan ve henüz oy vermemiş üyeler, oylarını vermek için sırada beklemeye devam ediyor. Henüz sandıklar kapatılmadı.
- Beşiktaş Genel Kurulu'nda 12 bin 808 kişi oy kullandı ve bir önceki seçimde kullanılan 12 bin 152 oy geçilerek rekor kırıldı.
- Oy verme işlemi sona erdi.
SERDAR ADALI OYUNU KULLANDI: ÇOK ÖNEMLİ BİR SEÇİM
Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı, olağanüstü seçimli genel kurulda oyunu kullandı. Beşiktaş'ta olağanüstü seçimli genel kurul, Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor.
Başkan adaylarından Serdal Adalı da oyunu kullandı. 7 numaralı sandıkta oy veren Adalı, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Başkan Adayı Adalı, "İyi bir katılım olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş çok önemli bir seçim geçiriyor. İnşallah Beşiktaş için en hayırlısı neyse o olsun. Genel kurula gelen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum, gelip oylarını kullandıkları için. Hakkımızda hayırlısı, kazanan yine Beşiktaş olsun. Ben hep 10 binin üstü olacağını tahmin ediyordum. Herkes geldi, iradesini koydu, oyunu kullandı. Ama son oy kullanılıp, son oy sayılmadan bu işlerde yorum yapmak doğru değil. Hakkımızda hayırlısı" şeklinde konuştu.
HÜSEYİN YÜCEL OYUNU KULLANDI: KAZANAN BEŞİKTAŞ OLACAK
Beşiktaş Başkan Adayı Hüseyin Yücel, olağanüstü seçimli genel kurulda oyunu kullandı. Beşiktaş'ta olağanüstü seçimli genel kurul, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenleniyor. Başkan adaylarından Hüseyin Yücel de oyunu kullandı.
7 numaralı sandıkta oy veren Yücel, sandık başında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Başkan Adayı Yücel, "Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Genel kurul üyelerimizin çok büyük bir teveccühü var. Her ne kadar yılbaşı arifesinde olsa da katılımın az olacağı yönünde endişelerimiz vardı. Bugün görüyoruz ki belki de yeni bir rekora imza atacağız. Halihazırda evinde oturan, oyunu kullanmamış genel kurul üyelerimiz varsa, bir hastalıkları, manileri yoksa onları oy kullanmaya davet ediyoruz. Günün sonunda sandıklar açıldıktan sonra inşallah Beşiktaşımız için hayırlısı olur. İster ben seçileyim, ister Serdal Adalı seçilsin, kazananın Beşiktaş olacağı bir seçimdeyiz" ifadelerini kullandı.
ESKİ BAŞKAN AHMET NUR ÇEBİ DE OYUNU KULLANDI
Beşiktaş Kulübü eski Başkanı Ahmet Nur Çebi, olağanüstü seçimli genel kurulda oyunu kullandı. Beşiktaş’ta olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenleniyor.
Serdal Adalı ile Hüseyin Yücel’in yarıştığı seçimde eski başkanlardan Ahmet Nur Çebi de oyunu kullanmak için salona geldi. 3 numaralı sandıkta kullanan oyunu veren Çebi, herhangi bir açıklama yapmadı. Birçok genel kurul üyesi de Ahmet Nur Çebi’yle selamlaşıp, fotoğraf çektirdi.
HÜSEYİN YÜCEL: ARTIK YETER! KAÇMADIM, KORKMADIM
"Benim için hain, darbeci dediler! Çok üzüldüm ama karşılık vermedim. Biraz önce sayın Adalı, "Kalkışma" sözünü kullandı! Herhalde en demokratik darbeci ben oluyorum, göreve gelir gelmez seçim kararı alıyorum! Onlara soruyorum, gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz? Bu sözleri hak ettim mi? Ben Beşiktaş'ı sevmekten, menfaatlerini korumaktan başka hiçbir şey yapmadım. Artık yeter diyorum! Bugün burada olmayanların yükünü daha fazla taşımak istemiyorum! Ben koltuk sevdalısı değilim, Beşiktaş sevdalısıyım. Her dönemde, "Son seçimim" deyip hırsına yenik düşen biri olarak karşınıza asla çıkmayacağım! Kaçmadım, korkmadım, kandırmadım!"
"SPONSORLARA TEHDİTTE BULUNULMUŞ"
"86.8 milyonun Beşiktaş kasasına girmesi için güç birliği yaptım. Sektöründe önce olan firmalar sponsor oldu. Maalesef dün, duyuyoruz ki, bir inşaat firmasının patronu, sayın başkan adayı tarafından aranarak tehditte bulunulmuştur! Beşiktaş'a gelir getirecek projeyi engellemek hangi aklın ürünü? Sayın Adalı, güzel ağabeyim, eğri oturalım doğru konuşalım, sen neden karalıyorsun, sen niye algı yaratma peşinde koşuyorsun? Madem bu kadar zamanın var, sen daha iyisini yap biz de alkışlayalım."
SERDAL ADALI: BEŞİKTAŞ ADINI KAYYUM İLE ANANLARIN CAMİADA YERİ YOKTUR
"Beşiktaş için her zaman gövdemi taşın altına koydum, bugün de adayım. Beşiktaş tarihinde görülmediği üzere 100 milyon euro borçlandırılmıştır! Önümüzdeki 3 sene boyunca gelirler hoyratça israf edilmiştir, son bir yıldaki kötü gidişe neden olanlar, kaçmıştır, hodri meydan diyerek Beşiktaş başkanlık makamına aday olmuştur! Beşiktaş adını kayyum ile ananların camiada yeri yoktur! Siz Beşiktaş'ın adını sahte imza, komisyon ile andınız! Beşiktaş camiası, bunları unutmayacak. Camiama yapamayacağım hiçbir şey söylemedim. Bugün de söylediklerim, tarihe not düşsün! Bundan sonra kimse sizi kandıramayacak!"
"KASADAN BİR KURUŞ ÇIKMAYACAK"
"Futbol takımını yeniden inşa etmek için tüm planlarımız hazır. Yapmamız gereken takviyeler ve adımlar hazır. Ara dönemdeki transferler, sponsor desteği ile kasamızdan bir kuruş çıkmadan yapılacak. Mayıs ayına kadar ödenmesi gereken 50 milyon euro'yu ben ve arkadaşlarım kendi kaynaklarımızla yapacağız.
"SON KEZ ADAYIM, BUNU HERKES BİLSİN"
Bu kutsal makama, bu kutsal görevi kimlere vermeniz gerektiği ortadadır. Bugün, karşınızda seçilemediğim takdirde son kez başkan adayı olarak çıkıyorum, bunu herkes bilsin! Bir yıl önce söylediklerimde haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Yalan rüzgarları yaşadık, yaşamaya da devam ediyorum. Bu defaki yol ayrımında, tercihini buna göre belirlemenizi rica ediyorum. Beşiktaş'ı hep birlikte güzel günlere taşıyacağımıza inanıyorum. Kazanan Beşiktaş olacak!"
YÜCEL’İN LİSTESİ
Asil Üyeler
- Sancer Sarp Aral: Turizmci
- Caner Bingöl: Üst düzey yönetici. RePie yönetim kurulu üyesi
- Ahmet Budan: İş insanı. Eski bürokrat.
- Cüneyt Çilingiroğlu: Hukukçu. Üst düzey yönetici.
- Fırat Fidan: e-Ticaret girişimcisi. Goldcar Türkiye CEO’su.
- Onur Göçmez: İş insanı. Arkas Holding Lojistik Grubu Başkanı.
- Deniz Güven: Bankacı. Yatırımcı
- Aslı Üstünkaya: İş insanı. Eski başkanlardan Mehmet Üstünkaya’nın kızı.
- Mete Vardar: Turizmci. Futbol adamı.
- Adnan Sertaç Yazar: Hesap uzmanı. Vergi müfettişi.
Yedek Üyeler
- Sedat Seymen Akçadağ
- Ömer Küçük
- Önder Yiğit
- Abdurrahman Yiğittekin
- Nazlı Ayaz
ADALI’NIN LİSTESİ
Asil Üyeler
- Hakan Daltaban: Sanayici
- Uğur Fora: Bürokrat. İBB Fuarlar Koordinatörü.
- Orhan Özalp Deutsche Bank Türkiye müdürü
- Murat Kılıç: Dilek Grup yönetim kurulu başkanı.
- Çağatay Abraş: SANKO Holding CSO’su.
- Mustafa Mollaoğlu: BMS Çelik yönetim kurulu üyesi, ihracatçı
- Kaan Kasacı: İş insanı. Turizmci.
- Merve Öztopaloğlu: Hukukçu. Boğaziçi Yönetim AŞ’de genel müdür.
- Toygun Batallı: ACME Holding yönetim kurulu üyesi.
- Özkan Arseven: İş insanı. Denizcilik ve hukuk alanında aktif.
Yedek Üyeler
- Esra Sayın
- İbrahim Sağlam
- Görkem Bilgi
- Selahattin Solmaz
- Turgut Koç
YÜCEL’İN VAATLERİ
- Seçilir seçilmez kasaya koyacağı 50 milyon Euro ile sezon sonuna kadar olan borcu ödeyecek.
- Akatlar’daki basketbol salonu arazisinde gayrimenkul projesini hayata geçirecek.
- 50 Beşiktaşlı iş insanından alınacak ikişer milyon Euro ile bankalar birliği borcunu kapatacak.
- 11 şirketle yapılan sponsorluk anlaşması karşılığı 85 milyon Euro gelir sağlayacak.
- Super App uygulamasından 2025 yılında 220 milyon TL gelir elde edecek.
- Teknik adam arayışında A planı Sergen Yalçın... İngiltere Premier League’den bir sağ kanat bir de altı numara transferi yapılacak.
ADALI’NIN VAATLERİ
- İstanbul Havalimanı bölgesinde gayrimenkul projesini gerçekleştirecek.
- Gain ve RAMS ile sponsorluk anlaşması imzalandı.
- Sergen Yalçın olmazsa yabancı bir teknik direktörü takımın başına getirecek.
- Yabancı bir futbol adamının önderliğinde oyuncu izleme sistemi kurmak.
- Gelecek vaat eden yıldız adayı gençler transfer edilecek. Takıma ocakta üç takviye yapılacak.
- Bilet fiyatlarında indirime gidilecek.