Bilim insanları: Bu besinler akciğer kanseri riskini artırıyor

Bilim insanları yaptıkları araştırmada kolon kanseri riskini artıran bazı gıdaların akciğer kanseri riskini de artırdığını tespit etti.

Çinli bilim insanları, daha önce kolon kanseri ile bağlantısı olduğu tespit edilen ultra işlenmiş gıdaların bir başka kanser türünü daha tetiklediğini ortaya çıkardı.

Yapılan incelemede paketli gıdalar, cips, şekerli içeceklerle birlikte işlenmiş et ürünlerinin akciğer kanseri riskini yüzde 41 oranında artırdığı belirtildi.

Bu gıdaların küçük olmayan akciğer kanseri hücrelerini yüzde 37 oranında artırdığını belirten uzmanlar, küçük kanser hücrelerini ise yüzde 44 oranında artırdığını tespit etti.

Thorax isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmada 1998-2010 yılları arasında kanser olmayan 102 binden fazla insanın verileri incelenirken, bu katılımcıların beslenme alışkanlıkları ve kansere yakalanma riskleri mercek altına alındı.

Çin Kanser Kolon Kanseri
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber