Bilim insanları: Pastırmalardaki kimyasallar kanser nedeni, hemen yasaklayın

Bilim insanları ve doktorlar, içinde barındırdıkları kimyasallar ve kansere neden olma riski nedeniyle pastırma gibi işlenmiş etlerin yasaklanması talebinde bulundu.

İngiltere'deki bilim insanları, marketlerde satılan ve fabrikasyon olan pastırma ve kuru et ürünlerinin yasaklanmasını talep etti...

Uzmanlar, bu ürünlerde kullanılan kimyasalların yaklaşık 50 bin kanser vakasıyla bağlantısı olduğuna dair araştırma sonrasında çağrıda bulundu.

Bu tür ürünlerin dayanıklılığını artırmak için kullanılan koruyucu nitratların zararlı olduğunu ve bunların kansere sebep olduğunu belirten uzmanlar, bu hastalığın da sağlık sistemi üzerinde çok ciddi bir baskı yarattığının altını çizdi.

İngiliz Kanser Araştırmaları ve İngiliz Kanser Derneği'nin ortak araştırması sonucunda çıkan sonuçlar doğrultusunda çağrıda bulunuldu.

Bu araştırmada İngiltere'de bu ürünlerin kullanımından dolayı yaklaşık 5400 bağırsak kanseri vakası görüldüğü tespit edildi.

Yaklaşık 10 yıl önce Dünya Sağlık Örgütü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı da işlenmiş etleri asbest ve tütünle aynı kategoriye koyarak riskin yüksek olduğunu duyurmuştu.

Çağrıya önayak olan profesör Chris Elliott, "10 yıl önce DSÖ bir araştırma yaptı fakat İngiliz hükümeti harekete geçmedi. Önlenebilir hastalıkların önüne geçilmedi" dedi.

Bilim insanları İngiliz Sağlık Bakanı Wes Streeting'e bir mektup göndererek işlenmiş etlerdeki nitrat kullanımının yasaklanmasını istedi.

İngiltere Kanser
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber