Bilimsel araştırma: Tavuk yiyenlerin ölüm riski yüksek

Bilim insanları protein deposu olduğu bilinen tavuklarla ilgili endişe yaratan bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Kırmızı ete göre daha sağlıklı olduğuna dair bir inanışın olduğu ve protein oranı yüksek olduğu için sporcular tarafından tercih edilen tavuklarla ilgili bir araştırma gündem oldu...

İtalya'da yapılan bir araştırma, haftada dört porsiyon tavuk tüketenlerin ölüm riskinin haftada 100 gramdan az tavuk tüketenlere göre daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Uzmanlar, çok fazla tavuk tüketmenin gastrointestinal kanser riskiyle de bağlantısı tespit edildi.

Araştırmada haftada 300 gramdan fazla tavuk tüketenlerin sindirim sistemindeki kanserden ölme riskini iki kat artırdığı sonucuna ulaşılırken bu riskin erkeklerde çok daha fazla olduğu belirtildi.

Bilim insanları tavuk tüketimi ile ölümler arasındaki bağın incelenmeye devam ettiğini belirtirken, tavukların yetiştirilme tarzının da genetik mutasyona sebep olabileceğine dikkat çekti.

İtalyan Ulusal Gastroenteroloji Enstitüsü'nde görevli bilim insanları 4869 kişinin verilerini 19 yıl boyunca inceledi ve çarpıcı sonuçlara ulaştı.

Bilim insanları katılımcıların alışkanlıkları, sağlık durumları ve demografik geçmişlerini de mercek altına alırken katılımcıların boyu, kilosu ve tansiyonu ile birlikte beslenme alışkanlıkları da incelendi.

Araştırmanın devam ettiği yıllar boyunca katılımcılardan 1028'i yaşamını yitirirken bunların tavuk tüketme oranlarının daha yüksek olduğu anlaşıldı.

Araştırma sonuçları Nutrients isimli dergide yayınlanırken, haftada 300 gramdan fazla tavuk tüketmenin ölüm riskini yüzde 27 oranında artırdığı belirtildi.

İtalya Tavuk döner
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber