Bob Ross tablosu rekor fiyata satıldı
Bir dönem Türk televizyonlarında da yayınlanan ve her bölümde farklı bir çizim yaparak yeteneğiyle hayran bırakan ABD'li ressam Bob Ross'un tabloları rekor fiyata satıldı.
Sevimli betimlemelerle yaklaşık 11 yıl boyunca televizyonlarda resim yaparak şöhret olan Bob Ross'un tabloları önceki gün düzenlenen bir açık artırma ile rekor fiyata satıldı.
"Şuraya küçük mutlu ağaçlar çizelim" ve "şuraya sevimli bir nehir yapalım" gibi betimlerle kült statüsüne erişen ve 1995 yılında 52 yaşındayken yaşama veda eden Bob Ross'un "Karlı tepelerin ve bulutlu gökyüzünün altındaki göl" ve "Karla kaplı dağlar ve açık havanın altındaki gök" isimli iki eseri açık artırmaya çıktı.
İlk eser beklentileri aşarak 114.800 dolara satılırken ikinci eser ise beklentileri üçe katlayarak 95.750 dolara satıldı.
Bonhams isimli müzayede evi tarafından yapılan açık artırmanın sonucunu Bob Ross AŞ'nin başkanı Joan Kowalski değerlendirdi.
Kowalski, "Size Bob'un eserlerinin bu fiyatlara satıldığını öğrense oldukça utangaç davranacağını söyleyebilirim. Bob, bitmiş eserlerine hiç bu kadar ilgi duymamıştı, daha çok resim yapma sürecine ve bunu diğer insanlarla paylaşmaya meraklıydı" dedi.
Kowalski, Bob Ross'un, "Benim resimlerimi istemiyorsunuz, kendinizinkini yaratıp onu gururla duvara asmak istiyorsunuz" diyebileceğini de söyledi.
Tabloların 1990-1991 yılları arasında yapıldığı belirtilirken Ross'un daha önceki benzer bir tablosu ise 55 bin dolara alıcı bulmuştu.
"Resim yapmanın mutluluğu" isimli programla Ross o dönem yaklaşık 1 milyon dolarlık servet elde etmişti.