Cade Cunningham yıldızlaştı, Pistons Sixers'ı geçti

Detroit Pistons, Philadelphia 76ers deplasmanında nefes kesen bir mücadele sonunda 111-108 kazandı. Cade Cunningham 26 sayı ve 11 asistle yıldızlaşırken, Tyrese Maxey’nin son saniye üçlüğü potadan döndü.

Detroit Pistons, Philadelphia 76ers karşısında kritik bir galibiyet alarak galibiyet serisini altı maça çıkardı. Takımın yıldızı Cade Cunningham, 26 sayı ve 11 asistle maçı domine etti.

Jalen Duren 21 sayı ve 16 ribauntla double-double yaparken, Duncan Robinson 17 sayılık katkı sağladı. Bu galibiyetle Detroit sezona 8-2’lik derecesiyle devam ediyor ve bu, 2005-06 sezonundan bu yana en iyi başlangıcı anlamına geliyor.

Philadelphia cephesinde Tyrese Maxey 33 sayı ile takımının en skorer ismi oldu. Andre Drummond ise Joel Embiid’in (sol diz yönetimi) yokluğunda ilk kez ilk beş başladığı maçta 17 sayı ve 12 ribaunt üretti.

Maçın son anları büyük heyecana sahne oldu. Cunningham, Drummond’un üzerinden yaptığı smaç ve ardından Kelly Oubre Jr.’ın faulüyle gelen üç sayılık oyunla farkı 109-104’e taşıdı. Ancak Maxey, top çalıp Cunningham’ın üzerinden smaç yaptı ve serbest atışlarla farkı bire indirdi.

Bitime 16.9 saniye kala Cunningham’ın dönerek attığı isabetli şut skoru 111-108’e getirdi. Son hücumda Maxey, topu kaybeder gibi olduktan sonra tekrar kontrol etti ancak üç sayılık atışı potadan döndü.

Pistons maça hızlı başladı ve ilk çeyreği Caris LeVert’in arka arkaya bulduğu üçlüklerle 37-32 önde tamamladı. Ancak ikinci periyotta Philadelphia’nın savunma baskısı arttı. Detroit bu bölümde yaptığı 9 top kaybıyla rakibine 13 sayı hediye etti.

Jabari Walker’ın üçlüğüyle öne geçen Sixers, ikinci çeyreği 32-17’lik üstünlükle kapatarak devreye 64-54 önde girdi.

Üçüncü periyotta Sixers, Drummond’un önderliğinde 11-0’lık seriyle farkı 13’e kadar çıkardı (79-66). Ancak Cunningham önderliğinde toparlanan Pistons, 10-0’lık karşılıkla farkı eritti.

İlk yarıda yalnızca 2 sayı bulabilen Cunningham, üçüncü çeyrekte 17 sayı kaydederek takımı yeniden öne taşıdı. Detroit, Paul Reed’in ters turnikesiyle periyodu 88-85 önde kapattı.

Maxey son çeyrekte 15 sayı atarak takımını ayakta tutsa da, son top girmeyince galibiyet Detroit’in oldu.

Detroit Pistons Philadelphia 76ers
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber