CHP, olağanüstü kurultay gidiyor

CHP, olağanüstü kurultaya gitme kararı aldı. Delegelerin imzasının seçim kuruluna teslim edildiği, kurultayın 21 Eylül’de yapılacağı öğrenildi. Başvuruda, "Partiye saldırılar devam etmektedir. Bu durumda CHP Kurultay Delegelerinin duruma el koyması ihtiyacı ortaya çıkmıştır" denildi.

CHP yönetimi, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin İstanbul İl Yönetimi'ni geçici olarak görevden almasının ardından, 15 Eylül günü Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek dava öncesi yol haritasını belirlemek için hafta boyunca bir dizi toplantı yaptı.

"DELEGELERİN DURUMA EL KOYMASI İHTİYACI ORTAYA ÇIKTI"

Alınan bilgilere göre İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararıyla Kurultay delegelikleri düşen İstanbul delegeleri dışında kalan delegelerden bine yakını noterden onaylı imzaları ile Genel Merkeze başvuru yaptı.

Başvuru metninde CHP'nin 47 yıl sonra yeniden 1'inci parti olmasına karşın bazı çevrelerce ortaya atılan iftiralarla partiye topyekun bir saldırıya girişildiği kaydedildi.

Başvuruda, "Partiye saldırılar devam etmektedir. Bu durumda CHP Kurultay Delegelerinin duruma el koyması ihtiyacı ortaya çıkmıştır" denildi.

ÖZGÜR ÖZEL İMZALI BAŞVURU

Tüzükte öngörülen yeterli sayıda imzalı başvurunun CHP Gerel Merkezi'ne ulaşmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in imzasıyla Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu'na parti tüzüğünün 48'inci maddesi uyarınca yapılan başvuruyla 22. Olağanüstü Kurultay'ın 21 Eylül Pazar günü saat 10'da Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde toplanacağı ilan edildi. Toplantının gündemi şöyle:

"1. Açılış
2. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
3. Kurultay Başkanlık Kurulu seçimi (1 Başkan, 2 Başkan Yardımcısı, 6 Yazman)
4. Genel Başkanın açış konuşması
5. Genel Başkan, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu hakkınnda ayrı ayrı güven oylaması
6. Seçimler (Genel Başkanlık, Parti Meclisi asıl ve yedek üyeler, Yüksek Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyeler seçimi)
7. Kapanış"

"İKTİDARIN TÜM MÜDAHALE GİRİŞİMLERINE KARŞI CHP DİMDİK AYAKTA"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, kurultay bilgisini X hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Çiftci paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Partimize yönelik kuşatmaya karşın delegelerimizin imzasıyla 21 Eylül 2025 tarihinde olağanüstü kurultayımızı gerçekleştireceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi, 102 yıllık köklü tarihi boyunca her türlü baskıya, engellemeye ve müdahaleye rağmen halk iradesini savunmuş; demokrasiden, hukuk devletinden ve özgürlüklerden asla taviz vermemiştir.

Bu olağanüstü kurultay, yalnızca partimizin geleceğini değil, aynı zamanda Türkiye'de çok sesliliğe, çoğulculuğa ve demokratik siyasete duyulan inancı da yeniden ortaya koyacaktır.

Delegelerimizin iradesiyle alınan bu karar, iktidarın tüm müdahale girişimlerine karşı Cumhuriyet Halk Partisi'nin dimdik ayakta olduğunun en güçlü kanıtıdır."

"BU KARAR, CHP’NİN ONURLU DELEGELERİNİN KARARIDIR"

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir sosyal medya hesabı üzerinden partisinin 21 Eylül’de yapacağı olağanüstü kurultaya ilişkin açıklama yaptı. Emir açıklamasında şunları kaydetti:

"Partimiz, 900 delegemizin imzasıyla 21 Eylül’de olağanüstü kurultaya gidecek. Partimizin en yüksek karar organı olan kurultayımız; aylarca iftiraya uğrayan, onuru ayaklar altına alınmak istenen ama dimdik duran delegelerimizin iradesiyle toplanıyor.

Bu karar, CHP’nin onurlu delegelerinin kararıdır. CHP yönetimi, delegelerinin iradesine saygı duyacak ve olağanüstü kurultayı gerçekleştirecektir. Açık çağrımdır: “Parti benim” diyerek iktidarla pazarlığa soyunanlar… İktidarın yargısından medet umarak koltuk kapmaca oynayanlar… Sarayın sesine eklenip delegemize hakaret edenler, onurunu ayaklar altına almaya kalkanlar…

Sarayın borazanına dönüşenler… Onların trenine vagon olanlar… İktidara yürüyen CHP’nin önünü kesmeye çalışanlar… 21 Eylül’de CHP’nin en üst karar organı toplanıyor. Eğer bu partide bir iddianız varsa, eğer bu partide bir gücünüz varsa buyurun gelin. CHP delegesi orada olacak, örgüt orada olacak, irade ortaya konulacak. Ama bilin ki en iyi bildiğiniz kumpaslar ve yargının sopası burada işe yaramaz! Hiç bilmediğiniz sahici mücadeleyle sınanacaksınız.”

BİR YILDA İKİNCİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAY

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), partiye kayyum atanmasını engellemek amacıyla aldığı geçtiğimiz 6 Nisan’da da olağanüstü kurultay gerçekleştirmişti.

21. Olağanüstü Kurultayı'nda tek aday Özgür Özel yeniden CHP lideri seçilmişti.

Özel 1.323 kayıtlı delegenin bulunduğu kurultayda 1.171 oy almıştı. 105 oy ise geçersiz çıkmıştı.

kurultay CHP
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber