CHP'den 72'nci miting
CHP'nin Zonguldak'ta saat 15.00'de düzenleyeceği ''Millet İradesine Sahip Çıkıyor'' mitinginin hazırlıkları tamamlandı.
CHP’nin Silivri’de tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’na özgürlük ve erken seçim talebiyle her hafta Türkiye’nin başka bir ilinde düzenlediği ''Millet İradesine Sahip Çıkıyor'' mitinginin 72'ncisinin adresi Zonguldak oldu.
Mitingin son hazırlıkları tamamlandı. Mitingin yapılacağı Maden Anıtı önü polis barikatları ile kapatıldı. Miting alanı, Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla donatıldı. Meydana, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in posterleri ilei Özel ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafının olduğu, "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" yazılı pankart ile İmamoğlu'nun fotoğrafının yer aldığı "İmamoğlu'na Özgürlük" yazılı pankartlar asıldı.
Alanda haziran ayında hayatını kaybeden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in fotoğrafının yer aldığı "Unutmayacağız" yazılı pankart, "Güçlü yurttaş güvenli gelecek, kazanan Türkiye" ve eski CHP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit'in fotoğrafının yer aldığı "Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen" yazılı pankartlar da yer aldı.
Ayrıca alana vatandaşların konuşmalarar her yerden görebilmesi için led ekran da konuldu. Alanda, Özel'in Zonguldaklılara hitap edeceği otobüs ile basın mensupları için ayrı bir otobüs de konumlandırıldı. Miting alanında ambulanslar da hazır bekletiliyor.