CHP'den Silivri çıkarması! On binler Atatürk Meydanı'nda
CHP, İstanbul'daki 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinglerinin beşincisiyle meydanlarda. Daha önce on binlerce vatandaşı Şişli, Beylikdüzü, Başakşehir ve Beyazıt'a toplayan CHP, kitlesini bu kez İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklu olduğu Silivri'ye taşıdı. Mitinge mesaj İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Hapis cezası aldığın davada, yine tutuksuz yargılandın. Sen yargılanırken geçerli olan kurallar, ben yargılanırken niçin geçerli olmuyor?" diye sordu.
CHP'nin 23 Mart'tan bu yana tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması sonrası başlattığı 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitingleri devam ediyor.
İstanbul’daki mitinglerin ilki Şişli’de, ardından da sırasıyla Beylikdüzü, Başakşehir ve Beyazıt Meydanı’nda düzenlendi.
Beşinci mitingin adresi ise Ekrem İmamoğlu'nun tutuklu olduğu Marmara Cezaevi'nin bulunduğu Silivri oldu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun çağrısıyla birçok vatandaş Silivri'deki Atatürk Meydanı'nda toplandı.
Silivri'de tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gezi tutuklusu Şerafettin Can Atalay'ın mesajları meydanı dolduran kalabalığa okundu.
Mesajların okunmasından sonra otobüsün üzerinden kalabalığa seslene CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardı.
"BURADAN ERDOĞAN'A SESLENİYORUM..."
"Size söz veriyorum, Ekrem Başkan'ın Cumhurbaşkanlığında, Silivri'yi özgürlükler ve demokrasi müzesi yapacağız." diyen Özel konuşmasında şunları kaydetti:
"2008'de 2011'de bu ülkenin şerefli askerlerine, gazetecilerine FETÖ kumpasları kurdular. Dönemin Başbakanı o zaman kendisini o davaların savcısı ilan etmişti. askerler tutsak edilmiş, tüm aydınlar susturulmaya çalışılmıştı.
Dönemin Başbakanının zırhlı araç verdiği, arkasında ben varım dediği Zekeriya Öz diye bir savcı vardı. O gün o beyefendinin havasından yanına yaklaşılmıyordu. Kibirliydi, kimi isterse alıyor, en dokunulmazlara dokunuyor, onları itibarsızlaştırıyordu. Tayyip Erdoğan'ın önünü açıyor, etrafında temizlik yapıyordu.
Gün geldi, 15 Temmuz darbesinde o Erdoğan'ın ne istedilerse verdiği, altlarına verdikleri tanklarla milleti ezmeye, kaldırdıkları uçakla Meclis'i bombalamaya çalıştıklarında sıçan gibi ülkeyi ilk terk edenlerden biri o kudretli Zekeriya Öz olmuştu.
Şimdi bugün de Erdoğan'ın yetki verdiği kendisi için siyasi operasyonlar yaptırdıklarına açıkça sesleniyorum, kanuna aykırı, gizlilik ve masumiyet karinesini hiçe sayan, bir takım internet sitelerine yalanlarınızı gerçek gibi verdiğiniz ve birtakım gazetelerle insanlara itibar suikasti yaptığınız süreçler unutulmaz.
Eğer Zekeriya Öz'ün sonunu yaşamak istemiyorsanız akıllı olun, hukuktan ayrılmayın, iftiracı olmayın! Zekeriya Öz'ün arkasında duran Erdoğan, her şey ortaya çıktığında 'Rabbim affetsin' dedi.
Buradan Erdoğan'a sesleniyorum, o günlerde Ergenekon'da, Balyoz'da, askeri casuslukta kurulanlar ne kadar kumpassa, bugün Ekrem başkana ve arkadaşlarımıza kurulan en az o kadar kumpastır.
Sakın yarın karşımıza çıkıp da 'Aldatıldım, kandırıldım. Rabbim ve milletim beni affetsin' deme. Bu sefer bu aziz millet seni affetmeyecek, bunun hesabını senden soracak.
"BOĞAZİÇİ'NE KUMPAS KURUYORLAR"
Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini cezalandırmaya kalkıyorlar. Boğaziçi'ne kumpas kuruyorlar. Yaptıkları iş, Boğaziçi'ni tahrik etmektir. Boğaziçi'nin haklı tepkilerini sanki Boğaziçili öğrenciler ortamı terörize ediyor gibi göstermeye çalışıyorlar.
Buradan vicdan sahibi televizyonları başından bizi izleyen bu ülkenin değerli insanlarına sesleniyorum. Bakın Boğaziçi'nde ne oluyor? Yazıklar olsun ki ne TRT, ne merkez medya ne de diğer kanallar... Bir kaç kanal dışında Sözcü TV, Halk TV, TELE1 ve NOW Tv dışında diğer kanallar işin özünü maalesef anlatmıyor.
Anadolu'nu güzel insanları, AK Partililer, MHP'ye oy veren temiz insanlar size sesleniyorum. Üniversiteli öğrencilerin itiraz ettiği Nurettin Yıldız denen adamın lafı şudur; 'Buluğ çağından önce bir çocuk evlenebilir.
Çocuklar arası nikah da olabilir, büyükler küçüklerle nikah da yapabilir. Mesela 7 yaşında bir kız çocuğu 25 yaşında bir erkekle nikahlanabilir' diyen namussuz bu.
Efendim Boğaziçililer polisimizi 5 metre çukura ittirmişler. Kardeşim bir kere böyle bir görüntü yok. Külliyen yalan. Ayrıca sen böyle karanlık bir adamı getirip de dayarsan, orada arbede çıkarsa, gece boyunca orada itiş kakış olursa bu olanlardan Boğaziçi'nin pırıl pırıl çocukları mı bu adamı buraya getiren kara zihniyetli adamlar mı mesul? Yazıklar olsun.
"CESARETİNİZ VARSA TRT'DEN YAYINLAYIN DA GÖREYİM"
Şimdi o Erdoğan utanmadan, ülke güvenliğini tehdit eden uluslararası ayağı olan kolları Anadolu'ya uzanan ahtapot tipinde bir suç örgütü ortaya çıktı diyor. Hayatımda duyduğum en büyük iftira. Önce kendini savcının yerine koyuyordu, şimdi hakimin yerine koymuş.
Bundan 55 gün önce bir ay sonra birbirlerinin gözlerinin içine bakamayacaklar diyordu. 30 değil 55 gün geçti. Akrabalarımın gözünün içine bakıyorum, yarın Ekrem Başkanlayım. Eğer cesaretiniz varsa, ben arkadaşlarıma güveniyorum, yargılamayı TRT'den yayınlayın da göreyim!
"BU İKTİDAR, TÜRKİYE’YE HUZUR VE BARIŞ GETİREMEZ”
Ekrem İmamoğlu, Silivri Atatürk Meydanı’nı dolduran on binlere, alana 11 kilometre uzaklıktaki hücresinden CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik aracılığıyla seslendi. İmamoğlu, Çelik'in meydana okuduğu mesajında şunları söyledi:
“Güzel Silivri’nin temiz kalpli, yiğit insanları, sevgili hemşerilerim, kıymetli komşularım; biliyorsunuz, 6 yılda Silivri için çok şey yaptık. Dar gelirli hemşehrilerimizin, çiftçilerimizin yanında olduk. Büyük yatırımlarla, yepyeni hizmetlerle Silivri’de hayatın her alanını iyileştirdik, güzelleştirdik.
Biz, Silivri’nin doğal ve tarihi değerlerini korumaya, tarım ve turizm imkanlarını geliştirmeye odaklanmışken, iktidar da Silivri zindanını doldurmakla meşguldü.
Ekonomide, icraatta, vatandaşın refahını artırmada başarı gösteremeyen tek adamcı iktidarlar hep böyle yaparlar; vatandaşı baskı altına almaya, siyasi rakiplerini saf dışı bırakmaya uğraşırlar.
Güzelim Silivri’nin bir zindanla anılmasına sebep olanlar, milletin iradesini yok sayıp, siyaseti yargı eliyle düzenlemek isteyenlerdir. Gerçeği dile getiren, hakkını arayan, özgürlük ve adalet isteyen herkes için ülkeyi zindan etmeye çalışıyorlar.
Sadece, kendi çizdikleri sınırın dışına çıkmayan ve asla seçim kazanamayacak bir muhalefete tahammülleri var. Kendinden başkasına özgürlük tanımayan, adalet duygusunu yitirmiş bu iktidar, Türkiye’ye huzur ve barış getiremez. Refah ve mutluluk getiremez.”
“BİRİ VAR Kİ, BENİM TUTUKSUZ YARGILANMAMDAN BİLE ÖDÜ PATLIYOR”
“Biz, herkesin kendini özgür hissettiği ama kimsenin özgürlüğünün başkasına zarar vermediği, adaletli bir Türkiye için yola koyulduk. Yolumuz, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Özgürlüğün, eşitliğin, adaletin dayanak noktası milli egemenliktir’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur.
Bu, çok onurlu ve meşakkatli bir yoldur. Ben, her türlü bedeli ödemeye hazır olarak bu yola çıktım. Yıllardır ne kumpaslar ne iftiralarla mücadele ediyorum. Soruşturulmaktan, yargılanmaktan korkmam, yılmam. Ama biri var ki, benim tutuksuz yargılanmamdan bile ödü patlıyor.
"SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A SORUYORUM..."
Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a soruyorum: İBB Başkanı’yken bugün bana yöneltilen türde iddialarla yargılandın ama bir tek gün bile tutuklanmadın. Hapis cezası aldığın davada, yine tutuksuz yargılandın. Sen yargılanırken geçerli olan kurallar, ben yargılanırken niçin geçerli olmuyor?
Tutuksuz yargılanırsam, sokakta, meydanda olurum, milletimin gözünün içine bakarak gerçekleri anlatırım diye mi çekiniyorsun? Tutuksuz yargılanmamdan niçin korkuyorsun?
‘Tutuklama kararını ben vermiyorum, hakim veriyor’ diyerek kimseyi kandıramazsın. Yargıya nasıl hükmetmeye çalıştığını, mahkemeler üzerinde uyguladığın baskıyı bu millet çok iyi biliyor. Silivri’deki davaların asıl savcısı olduğunu, bu millet çok iyi biliyor.
“İKTİDARLAR GELİR GİDER, MİLLET KALIR”
Sevgili dostlarım, kardeşlerim; adaletini yitirmiş bir iktidar, temelsiz bir binaya benzer, muhakkak yıkılır. Bir kişinin bile haksız yere hapiste olmadığı, en ağır suçları işlemiş olanların bile adil yargılandığı, hiçbir suçlunun cezasız kalmadığı, adaletli bir Türkiye’yi mutlaka kuracağız.
Yalnız adliyelerde değil, sokakta, pazarda, işyerinde, okulda, hastanede, herkes için her yerde adaleti hakim kılacağız. Gelirde, vergide, imkan ve fırsatlarda adaleti hakim kılacağız. Özgür ve adil bir ülkede yaşamanın huzuruyla birbirimize daha çok bağlanacak, birlikte çok daha güçlü bir ülke olacağız.
Kendinize güvenin. Sizler, bu ülkenin sahibisiniz. İktidarlar gelir gider, millet kalır. Millet büyüktür. Milletin sevgisiyle ısınan Silivri değil, milletin ahıyla buz tutmuş saraylar soğuktur. Kalın sağlıcakla. Ekrem İmamoğlu."
DİLEK KAYA İMAMOĞLU: “BUGÜNLERİN BİTMESİ YAKINDIR”
Silivri’deki buluşmaya katılan İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu kalabalığa yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Silivri, son yıllarda ülkemizde yaşanan haksızlığın, hukuksuzluğun bir simgesi haline geldi. ‘Silivri soğuktur’ sözü, demokrasi mücadelesi veren herkesin üzerine kurulan baskının bir ifadesi oldu. Silivri zindanları, bu ülkenin demokrat, dürüst, haksızlık karşısında susmayan insanların adresi oldu.
Silivri, gözü yaşlı annelerin, sevdikleriyle kavuşmayı bekleyen eşlerin, annelerinin, babalarının hasretini çeken çocukların ziyaret merkezi oldu. Ama bugünlerin bitmesi yakındır. Bu ülkeyi demokrasinin ışığıyla, eşit, adil ve aydınlık yarınlara taşıyacak umut, inanıyorum ki Silivri'nin simgeleştiği demokrasi mücadelesinde olacaktır.
Selam olsun haksızca, hukuksuzca tutsak edilenlere. Büyük bir demokrasi mücadelesi verenlere selam olsun. Dayanışmanın gücüyle Silivri'dekilerin gönlünü ısıtanlara selam olsun. Selam olsun haktan, hukuktan, adaletten yana olanlara. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, güzel günler çok yakında. Kalın sağlıcakla. Hepinizi çok seviyorum.”
CAN ATALAY'DAN MESAJ!
Can Atalay'ın "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine yolladığı mesaj okundu:
"İktidarlarını sürdürmek için her yolu deniyor, her kurumu ve kuralı çiğnemekten çekinmiyorlar. Rakip istemiyorlar, keyiflerince yönetmek istiyorlar.
İBB Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun demir parmaklıklar ardına konulması işte bu nedenledir ama yağma yok.
19 Mart’ta başlayan, haktan hukuktan yana bütün yurttaşları buluşturan direniş Milli İrade’nin ne olduğunu gösterdi. Yurttaş derhal seçim, hemen seçim istiyor."
İMAMOĞLU'NDAN PAYLAŞIM: SİLİVRİ SİZ GÜZEL İNSANLARLA ÇOK SICAK
Mitingin başladığı dakikalarda tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu adına açılan "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi @CBAdayOfisi" adlı X hesabından "Silivri siz güzel insanlarla çok sıcak" notuyla alandan yapılan canlı yayın paylaşıldı.
"AYDINLIĞI HAK, HUKUK, ADALET DİYEN ON BİNLERLE GETİRECEĞİZ"
Mitingde açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanı adayımızın, belediye başkanlarımızın, sanatçılarımızın, siyasetçilerin tutsak olduğu yerdeyiz. Silivri maalesef ki demokrasinin askıya alındığı, insanların haksız olarak tutuklandığı bir yer olarak anılıyor.
O yüzden buraya on binlerce yurttaşımız gelecek. Bugün cumhurbaşkanının açıklamalarını üzülerek dinledim. Hala masumiyet karinesini hiçe sayıyor. Hala masum insanlar hakkında yorum yapıyor. Oysa bir mahkeme kararı yok. Ortada bir delil yok.
Maalesef ki iftiralarla bu işler yürüyor. Dün demoratik hakkını kullanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bugün tutuklandı. Nereye gelecekler? Silivri'ye. Bu esarete hep beraber son vereceğiz. Ülkeyi hep beraber aydınlığa çıkartacağız.
Çünkü böyle bir yönetim, böyle bir anlayış, böyle karanlık bir dönem Türkiye'ye yakışmıyor. Aydınlığı bugün Silivri'ye gelen hak, hukuk, adalet diyen on binlerle getireceğiz. Yarın Genel Başkanımız Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret edeceğiz. Cumhurbaşkanı adayımızı asla yalnız bırakmayacağız, ona yapılanları unutturmayacağız."