CHP’li meclis üyeleri salonu terk etti

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in tutuklanarak görevden uzaklaştırılmasıyla başkanvekilliği görevine getirilen Özlem Vural Gürzel’in AKP’ye geçmesinin ardından meclis toplantısının 2. oturumunda liste verilmesine rağmen CHP‘li meclis üyelerinin konuşmalarına izin verilmedi. CHP’li meclis üyeleri meclis salonunu protesto ederek terk etti.

Beykoz Belediye Meclis oturumları belediye binasında yapıldı. CHP’li meclis üyeleri, polis eşliğinde meclis salonuna geldi. Oturumun ilk bölümünde CHP’li meclis üyeleri başkanvekili olarak atanan Özlem Vural Gürzel'in kararlarını eleştirdi. Meclise öğlen ara verilmesinin ardından 2. oturum saat 15.00’te başladı.

2. oturumda listede adları olmasına rağmen CHP’li meclis üyelerine söz hakkı verilmedi ve canlı yayınlanan meclisin kayıtları da kaldırıldı. Bunun üzerine CHP’li meclis üyeleri Başkanvekili Özlem Vural Gürzel'i pankart ve sloganlarla protesto etti. Meclis üyeleri daha sonra meclis salonunu sloganlar eşliğinde terk etti.

CHP'li belediyelere yönelik operasyonlar sonucu tutuklanan başkanlardan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, İstanbul Anadolu 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 4 Eylül'de Silivri'deki Marmara Cezaevi'nden özgürlüğüne kavuşmuş ancak bir gün sonra savcılığın itirazıyla ikinci kez tutuklanmıştı. Bu süreçte de kendisine vekalet eden Başkanvekili Özlem Vural Gürzel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törende AKP'ye katılmıştı.

CHP AKP İstanbul Beykoz
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber