Deprem soruşturmaları: Kamu görevlilerine 2.5 yıl sonra dava
Hatay ve Kahramanmaraş başsavcılıkları 6 Şubat depremlerine ilişkin iki yeni dava daha açtı.
Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Şubat depremlerinde Nilüfer Apartmanı'nın yıkılması sonucu 56 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili, aralarında dönemin Odabaşı Belediye Başkanı Hasan Tümer'in de bulunduğu 9 kişi hakkında "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla dava açtı.
Savcılık, sanıkların 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.
İddianameyi kabul eden Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesi, ana dava dosyası ile 9 kamu görevlisine ilişkin dosyanın birleştirilmesine karar verdi. Birleşen dosyada, kamu görevlileri 16 Ekim'de ilk kez hakim karşısına çıkacak.
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı da 70 kişinin öldüğü Hacı Ömer Apartmanı'nın yıkılması sonucu 70 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili olarak, dönemin Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Tahiroğlu'nun da aralarında bulunduğu proje ve yapı kontrol birimlerinde görevli 10 kişi hakkında, "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.
Söz konusu 10 kamu görevlisi, 12 Kasım 2025 tarihinde Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.