Dönercilere denetim! Tespitler mide bulandırdı

Kocaeli'de 600'ü aşkın kişinin yedikleri dönerden zehirlenmesinin yankıları sürerken yapılan denetimler işletmelerin bu faciadan ders çıkarmadığını ortaya çıkardı. Denetimlerde yapılan tespitler adeta mide bulandırdı...

Kocaeli'nin Güney Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki bir iş yerinde bayramın 2 ve 3'üncü günü tavuk döner yiyenlerde mide bulantısı ve kusma şikayetleri görülmüş zehirlenme belirtileri yaşayan 648 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştı. İşletme sahibinin tutuklandığı olay sonrası bir çok kentte denetinler de sıklaştırıldı.

Denetim yapılan kentlerden Samsun'da dönercilerde ciddi uygunsuzluklar tespit edildi. Samsun’da kıyma, yaprak, karışık ve kanatlı et döner satışı yapan toplu tüketim işletmeleri, eş zamanlı olarak denetlendi.

Denetimlere katılan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, bazı işletmelerde ciddi uygunsuzlukların tespit edildiğini söyledi.

SATILMAYAN DÖNERİN ÜSTÜNE ÇİĞ ET TAKIP SATMIŞLAR

Sağlam, "İlkadım, Salıpazarı, Çarşamba ve Vezirköprü ilçelerindeki bazı işletmelerin, önceki güne ait pişirilmiş fakat satılamamış dönerlerin üzerine yeni çiğ et takarak satışa sunmaya çalıştıkları, ayrıca bu pişmiş dönerleri kesip saklayarak ertesi gün taze dönerle karıştırarak sattıkları tespit edilmiştir" dedi.

Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği’ne aykırı şekilde, pişirme işlemine başlandığı andan itibaren 12 saatlik raf ömrü bulunan dönerlerin bu sürelere riayet edilmeden satışa sunulduğunun belirlendiğini kaydeden Sağlam, "İnsan sağlığı açısından risk oluşturan döner etlerine el konularak imha edilmiştir. Söz konusu işletmelere idari para cezası uygulanmıştır" ifadelerini kullandı.

Sağlam, denetimlerin devam edeceğini belirterek, "Vatandaşlarımız gıda ile ilgili karşılaştıkları olumsuzlukları Alo 174 Gıda Hattı üzerinden ihbar edebilirler" diye konuştu.

Tavuk döner Zehirlenme
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber