Dr. Öz'den dikkat çeken açıklamalar
ABD Başkanı Trump'ın Nisan ayında Medicare ve Medicaid Hizmetleri Merkezi'nin başına getirdiği Dr. Mehmet Öz'den dikkat çekici bir açıklama geldi.
ABD sağlık sisteminin önemli bir unsuru olan Medicare ve Medicaid Hizmetleri Merkezi'ni Nisan ayından beri yöneten Dr. Mehmet Öz, kurumla ilgili açıklamalarda bulundu.
CBS'in "Face the Nation" isimli programına katılan Dr. Öz, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin "Büyük, güzel yasa" olarak tanımladığı yasa ile Medicaid'e 200 milyar dolardan fazla ekstra para yatırmayı planladığını söyledi.
Dr. Öz, "Bu güzel programı, bu asil çabayı kurtarmaya çalışıyorum, insanlara yardım etmek, onlara destek olmak istiyorum" dedi.
Dr. Öz, "Ve muhtemelen tahmin edebileceğiniz gibi, Medicaid, tasarlandığı kişiler, yani küçük çocuklar, hayatlarının şafağında olanlar, hayatlarının alacakaranlığında olanlar, yaşlılar ve Hubert Humphrey'in dediği gibi gölgede yaşayan engellilerle ilgilenemezse, ahlaki bir hükümetin temel yükümlülüğünü yerine getiremiyoruz demektir" ifadesini kullandı.
ABD ve Avrupa arasındaki ilaç fiyatlarının farkına da değinen Öz, ilaç fiyatlarını düşürmek için yönetim tarafından çalışmaların yapıldığını dile getirdi.