Dünya İsrail'e karşı ayağa kalktı

İsrail'in Küresel Sumud Filosu'na saldırısından sonra bütün dünya ayağa kalktı... Meksika, Yunanistan, İspanya ve Kolombiya gibi ülkelerde halk sokağa inerken İsrail'in sivilleri bırakması istendi.

Uluslararası kamuoyunun tepkilerine rağmen Filistin'de sivilleri hedef almaya devam eden İsrail'in barışçıl Küresel Sumud Filosu'na saldırması ve onlarca aktivisti gözaltına almasına tepkiler büyüyor.

Birçok ülkede halk İsrail'in saldırısına tepki göstermek için sokaklara çıktı.

Yunanistan'dan Meksika'ya, Kolombiya'dan İtalya'ya birçok ülkede halk sokaklara çıkarak tepki gösterdi.

Meksika'daki gösterilerde bazı eylemciler ABD menşeili mağazalara saldırırken İtalya'da da işi sendikaları 3 Ekim Cuma günü genel greve gitme kararı aldı.

Ülkenin en büyük işçi sendikası İtalya Genel İş Konfederasyonu’ndan (CGIL) yapılan açıklamada, Küresel Sumud Filosu'nu, Gazze'yi ve anayasal değerleri savunmak için 3 Ekim’de bir günlük genel greve gidileceği belirtilerek, “Sivil gemilere, içinde İtalyan yurttaşlarının bulunduğu gemilere yapılan saldırı son derece ciddi bir olaydır. Bu sadece savunmasız insanlara karşı bir suç değil, aynı zamanda İtalyan hükümetinin, İtalyan işçilerini anayasal ilkelerimizi ihlal ederek açık uluslararası sularda terk etmesi de ciddi bir suçtur" ifadeleri kullanıldı.

Başkent Roma, Milano, Napoli, Torino ve Cenova başta olmak üzere pek çok kentte binlerce kişi akşam saatleri olmasına karşın İsrail’in filoya saldırısına tepki göstermek için meydanlara indi.

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te sosyal hareketler ve insan hakları örgütleri, İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na yönelik askeri müdahalesini kınamak için yürüyüş düzenledi. Göstericiler, Plaza de Mayo’da hükümet binası önünde toplandı ve daha sonra İsrail Büyükelçiliği önüne yürüdü.

Sumud Filosu İsrail Filistin İtalya Meksika
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber