Ege'de göçmen faciası: 7 kişi öldü

Ege'de düzensiz göçmenleri taşıyan botun batması sonucu 7 kişi öldü. Faciada 23 kişinin kurtarıldığı açıklandı.

Ege Denizi'ndeki Midilli Adası açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan botun alabora olması sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Yunan Devlet Televizyonu ERT'in haberine göre, Afganistan ve Suriye kökenli düzensiz göçmenleri taşıyan bir bot sabah saatlerinde Midilli açıklarında alabora oldu.

Helikopterlerle yapılan arama çalışmasında, denizde 6 kişinin cesedi tespit edildi.

Kurtulan 23 kişiden edinilen bilgilere göre, botta toplam 31 kişi bulunuyordu.

Yunan Sahil Güvenlik Biriminin kayıpları arama çalışmaları sürüyor.

3'Ü ÇOCUK, 3'Ü KADIN 7 ÖLÜ

Yunan Sahil Güvenlik Biriminden daha sonra yapılan yazılı açıklamada, 5 metre uzunluğundaki bottaki düzensiz göçmenlerin Yunanistan'a geçmeye çalıştığı kaydedildi.

Ölü sayısının 7'ye ulaştığı bildirilen açıklamada, denizden ve havadan yapılan aramalar sonucu 3'ü kadın, 3'ü çocuk 7 kişinin cesedine ulaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, kurtulanların ise Midilli Adası'ndaki Karatepe Göçmen Kabul Merkezine götürüldüğü ifade edildi.

Göçmen Yunanistan Ege Denizi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber