Erdoğan: Kimse size üvey evlat muamelesi yapamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş’ın stadyumunda düzenlenen TÜGVA etkinliğinde yaptığı konuşmada seslendiği gençlere “Unutmayın, hiç kimse bu ülkede size üvey evlat muamelesi yapamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş TÜPRAŞ Stadyumu'nda düzenlenen TÜGVA Yaz Okulları Finali Programı'nda konuştu.

Programa katılanlara seslenen Erdoğan, LGS tartışmasına değinerek şu ifadeleri kullandı:

- “Size bakanlar hayranlık duyacak. Sizi görenlerin kalbi umutla dolacak. Gençler, sizi yolunuzdan döndürmek isteyecekler. Ümitlerinizi, hevesinizi, şevkinizi kırmaya çalışacaklar. Son LGS tartışmasında olduğu gibi size iftira atacak, size kara çalacaklar. Bunlardan asla yılmayacaksınız. Zorbalıklara boyun eğmeyeceksiniz. Moralinizi hiçbir zaman bozmayacaksınız. Onlara en güzel cevabı başarılarınızla vereceksiniz. Okullarınızın duvarlarına astıracağınız şeref tablolarıyla vereceksiniz. Türkiye ve dünya çapında elde edeceğiniz derecelerle vereceksiniz. Unutmayın, hiç kimse bu ülkede size üvey evlat muamelesi yapamaz. Eğitiminizle, ufkunuzla, karakterinizle, önünüze koyduğunuz hedeflerle sizden sonrakilere örnek olacaksınız. Her şeyin yeri, zamanı, şartları vardır. Hepsinin ötesinde Rabbimizin çizdiği bir kader planı vardır.”

"GENÇLERİ MARJİNALLERİN İNSAFINA TERK ETMEYECEĞİZ"

Erdoğan’ın konuşmasının devamından öne çıkanlar şöyle:

- "Polise asit atan, taş atan, molotof atan, esnafın malını, mülkünü yağmalayan değil, vatana, millete, ümmete sevdalı gençlerin yetişmesini istemiyorlar. Gençlerimizi marjinallerin insafına terk etmeyeceğiz. Her bir gencimizi muhabbetle bağrımıza basacağız.

- 28 Şubat'ın kirli ve kibirli zihniyetini bir daha geri gelmemek üzere tarihin çöp sepetine yolladık.

"COĞRAFYAMIZDA BARIŞ RÜZGALARI ESMESİNE ÇOK AZ KALDI"

- Milletimizin hasretini çektiği büyük ve güçlü Türkiye'ye kavuşmamıza çok az kaldı. Coğrafyamızda barış rüzgarlarının esmesine çok az kaldı. Sizlere (gençlere) terörün olmadığı, her metrekaresinde huzurun, güvenliğin, refahın, kardeşliğin egemen olduğu bir Türkiye'yi teslim edeceğiz.

GAZZE'DE YAŞANANLAR

- Gazze'de son asrın en vahşi soykırımı yaşanmaktadır. Sadece çocuklar, bebekler değil, insanlık adına ne varsa bir avuç caninin elinde yok edilmektedir.

- İsrail'den aferin almak için Filistin direnişine terör iftirası atanlara rağmen Gazze'nin kahraman evlatlarına sırtımızı dönmedik.

- Bizim Filistin hassasiyetimizi sorgulamak, sizin ne haddinize? Düne kadar topraklarını savunan Gazzelilere 'terörist' diyen siz değil miydiniz?

- Ne yaparsanız yapın bize kara çalamayacaksınız. Filistin halkının kalbindeki Türkiye sevdasını, Tayyip Erdoğan sevdasını söküp atamayacaksınız.

- Gazzeli kardeşlerimiz şehit kanlarıyla sulanmış o mübarek topraklarda, inşallah ebediyen özgürce yaşayacak. O kutlu gün geldiğinde, biz de orada olacağız.

- Suriye'de olduğu gibi Gazze'de de zulmün sona erdiğini inşallah göreceğiz. O güzel günlere mutlaka vasıl olacağız."

Recep Tayyip Erdoğan
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber