Erdoğan, Putin ile görüştü, Türkiye'ye davet etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus mevkidaşı Putin ile Çin'de bir araya geldi. Erdoğan Putin'i Türkiye'ye davet etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi
Erdoğan'ın, Rus lider ile bir araya gelmesinin ardından "Putin'i yakında ülkemize bekliyoruz" dediği öğrenildi.
Rus haber ajansı Tass'ın haberine göre Erdoğan ve Putin görüşme sırasında başta Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Kafkasya olmak üzere çeşitli bölgeler konuları görüştü. Putin "Rusya ve Türkiye arasındaki işbirliği faydalı ve güvenilir" dedi.
PUTİN TEŞEKKÜR ETTİ
İngiliz haber ajansı Reuters'in haberine göre Putin, Erdoğan'a "Enerji ortaklığımız stratejik" derken Erdoğan da Rusya'nın Karadeniz üzerinden Türkiye'ye herhangi bir sorun çıkmadan gaz tedarik ettiğini söyledi.
Putin'in Erdoğan'a "Ukrayna krizinin çözümünde siyasi ve diplomatik girişimlere sağladığı önemli katkılar" için teşekkür ettiği öğrenildi.
Rus lider "Bu yılın mayıs ayından bu yana İstanbul'da üç tur Rusya-Ukrayna müzakeresi düzenlendi ve bu müzakereler, insani alanda bir dizi pratik sorunun çözümünde ilerleme kaydedilmesini mümkün kıldı" diye ekledi.
'ASKERİ İŞBİRLİĞİNDE KISITLAMA YOK'
Rusya'nın Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi'nin başındaki Dmitri Şugayev "Türk ortaklarımızla sadece hava savunma alanında değil diğer konularda da görüşmeye hazırız. Herhangi bir kısıtlama yok" diyerek askeri işbirliği alanında herhangi bir kısıtlama olmadığının altını çizdi.
Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Çağrı Erhan da katıldı.