Esad'ın en büyük destekçisiydi.... Putin'den yeni Suriye liderine iş birliği teklifi

Rusya lideri Putin, yıllarca desteklediği Esad yönetimini devirerek iktidara gelen Suriye lideri Ahmed Şara'ya iş birliği teklifinde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin geçici Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'ya gönderdiği mesajda Suriye'deki durumu en kısa sürede istikrara kavuşturma çabalarını desteklediğini ve ülkesinin "uygulanabilir iş birliği" kurmaya hazır olduğunu belirtti.

Rusya'nın devlet haber ajansı TASS'ta yer alan haberde Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Putin'in "Rusya ve Suriye arasındaki dostane ilişkilerin güçlendirilmesi için Rusya'nın Suriye'deki yönetimle uygulanabilir iş birliğini geliştirmek için hazır olmaya devam ettiğini" söylediğini aktardı.

Suriye'de son dönemde şiddet olayları yeniden yükselirken Kremlin bu ay yaptığı açıklamada, dost bir Suriye görmek istediklerini, ülkedeki istikrarsızlığın tüm Ortadoğu'yu etkileyebileceğini bildirmişti.

Suriye'yi terk ettikten sonra Moskova'ya sığınan Beşar Esad'ın bir zamanlar en önemli destekçilerinden olan Rusya'nın Suriye kıyısında stratejik önemde askeri hava ve deniz üsleri bulunuyor.

Vladimir Putin Ahmed Şara Suriye
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber