Fenerbahçe Kulübü, olağanüstü kongre için toplanan imza sayısını açıkladı
Yönetim değişikliği isteyen üyelerin başlattığı kampanya sonrası açıklama yapan Fenerbahçe, noter ve YDK üzerinden alınan imzaları kamuoyuyla paylaştı. Fenerbahçe Kulübü, olağanüstü genel kurul talebiyle toplanan imza sayısını ilk kez açıkladı. Sarı-Lacivertliler'den ek bir açıklama daha geldi.
Fenerbahçe camiasında bir süredir gündemde olan Olağanüstü Genel Kurul talepleri ve imza kampanyası hakkında kulüpten resmi açıklama geldi.
Başkan Ali Koç ve yönetiminin değişmesini isteyen bazı kongre üyelerinin başlattığı imza süreciyle ilgili spekülasyonlar artınca, kulüp yönetimi kamuoyunu bilgilendirme kararı aldı.
Yaklaşık 42 bin kongre üyesine sahip olan Fenerbahçe’de, Olağanüstü Genel Kurul düzenlenmesi için tüzük gereği 10 bine yakın imzanın toplanması gerekiyor. Ancak kulüpten yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar teslim edilen imza sayısı bu hedefin oldukça altında kaldı.
Kulübün açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
"Kulüp tüzüğümüzün ilgili hükümleri gereği Olağanüstü Genel Kurul talebiyle toplanan imzalar hakkında, bugüne dek sürecin sağlıklı ilerlemesi ve manipülasyona açık hale gelmemesi adına herhangi bir açıklama yapılmamıştır.
Daha önce de vurguladığımız gibi, tüzüğümüzde kongre üyelerimize tanınan her hakkı, kulüp demokrasimizin temel unsurlarından biri olarak görmekte ve saygı duymaktayız. Ancak unutulmamalıdır ki, Fenerbahçe’nin köklü gelenekleri ve kurumsal kültürü doğrultusunda, kulüp tarihimizde Olağanüstü Genel Kurul hiçbir zaman imza toplanarak gerçekleşmemiştir.
Ne var ki, gelinen noktada özellikle sosyal medya mecralarında gerçeklerle ilgisi olmayan, yalan ve iftira niteliğindeki iddialarla kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir algı çalışması yürütüldüğü açıktır. Bu nedenledir ki, sürecin şeffaflığı ve sağlıklı ilerleyişinin devamlılığı adına, kanun ve tüzük hükümlerimiz çerçevesinde kulübümüze ulaştırılmış imza beyannamelerine dair detaylı bilgileri kamuoyuyla paylaşma kararı alınmıştır.
• Noter Tarafından Posta Yoluyla Teslim Alınan Beyanname: Noter aracılığıyla posta yoluyla ulaştırılan beyannameler, Hukuk Departmanımız tarafından teslim alınmaktadır. 04.06.2025 tarihi itibarıyla bu yolla 151 beyanname kulübe ulaşmış ve kayıt altına alınmıştır.
• Yüksek Divan Kurulu (YDK) Eliyle Teslim Alınan Beyanname: Yüksek Divan Kurulu’na teslim edilen beyannameler, YDK Sekreterliği tarafından Hukuk Departmanımıza imza karşılığında teslim edilmiştir. 04.06.2025 itibarıyla bu yöntemle 78 beyanname alınmış ve kayda geçirilmiştir.
Bu bilgiler ışığında, kulübümüze bugüne kadar teslim edilen toplam imza beyannamesi sayısı 229’dur. Süreç, kulübümüz tarafından titizlikle ve yasal çerçevede yürütülmeye devam edecektir.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Fenerbahçe Spor Kulübü"
FENERBAHÇE'DEN YENİ AÇIKLAMA
"Kamuoyuyla paylaştığımız ilk açıklamada belirtilen 229 beyanname, 229 kongre üyemiz tarafından verilmiştir. Dolayısıyla kulübümüze ulaşan toplam imza sayısı 229'dur.
Ne yazık ki bir süredir gerçekler çarpıtılarak, kamuoyu bilinçli biçimde yanıltılmakta; camiamızın duygusal bağlılığı ve güven duygusu istismar edilmektedir.
Kulübümüz, sürece dair tüm gelişmeleri şeffaf biçimde kamuoyuyla paylaşmasına rağmen, organize biçimde üretilen yalanlar aracılığıyla camiamızın birbirine olan saygısı, bağlılığı ve güveni hedef alınmaktadır.
Bu çabalar, sürecin sağlıklı ilerlemesini desteklemekten uzak olup; camiamızdaki birlik ve beraberliğe zarar vermektedir.
Sürecin kulübümüz tarafından hukuka uygun, şeffaf ve titizlikle yürütüldüğünü bir kez daha camiamızın bilgisine sunar; bu tür manipülatif girişimlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz."
AZİZ YILDIRIM 16 BİN 465 İMZA İSTEDİ!
Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım, yeniden başkan adayı olmak için imza kampanyasında 16 bin 464 oydan 1 fazla imza sayısına ulaşılmasını şart koşmuştu.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un son seçimde aldığı oydan bir fazla sayıda imza toplanması halinde, eylül ayında yapılması planlanan seçimde aday olacağını açıklayan Yıldırım, 2024 yılında yapılan seçimde 10 bin 483 oy almıştı.
İLHAN EKŞİOĞLU 'İMZALAR 10 BİNİ GEÇMİŞ' DEMİŞTİ!
Öte yandan, daha önce Aziz Yıldırım yönetiminde yer alan Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden İlhan Ekşioğlu, "Mart ayında 42 bin civarında aidatını ödemiş kongre üyesi olduğu bilgisini almıştım. Bugün geldiğimiz noktada 10 bin imza yeterli görülüyor." diyerek imza sürecine dair görüş bildirmişti.
Ali Koç'a karşı muhalif kanatta olan Ekşioğlu, "Kulübe münferit gelen imza sayısı 1500-3000 arasında. Kurum dernek ve şahısların organize ettiği kampanyada ise tahmini olarak 7500-8000 imza toplanmış. Yani imzalar 10 bini geçmiş." ifadelerini kullanmıştı.
Ancak Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, imza sayısının 229 olduğu belirtildi.