Fenerbahçe'de 'ışık' var: Zoru başarabilir!

Fenerbahçe, 10 kişi kalan Benfica karşısında gol bulamayınca Kadıköy’de fırsatı kaçırdı. Mourinho’nun 6’lı savunma planı eleştirilirken rövanş öncesi baskı Portekiz ekibinde olacak.

Şampiyonlar Ligi playoff turu ilk maçında Kadıköy’de ağırladığı Benfica ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, son 20 dakikayı 10 kişi oynayan rakibine karşı avantajlı skor elde edememenin üzüntüsünü yaşıyor.

Jose Mourinho’nun 3 stoper, 2 bek ve 1 ön liberodan oluşan 6’lı savunma bloğu ile üst üste ikinci resmi maçta da 10 kişi kalan rakibe karşı pozisyona girmekte zorlanması eleştirileri arttırsa da 27 Ağustos’taki rövanş öncesi sarı-lacivertliler Estadio de Luz’a (Işık Stadı) tur için umutlu çıkacak.

BASKI ONLARDA OLACAK

Benfica 10 sezonun 7’sinde Şampiyonlar Ligi’ne kalmayı başarsa da son yıllarda özellikle iç sahada zorlanıyor. Evindeki son 10 Devler Ligi maçında sadece 1 galibiyet (4-0 Atl.Madrid) alabilen Portekiz ekibi, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı.

Yenilgilerin arasında Feyenoord (1-3), Salzburg (0-2), R.Sociedad (0-1) gibi takımlar var. Mourinho ve ekibi ‘Ya tamam ya devam’ maçında baskının büyük bölümünün Benfica’da olacağını belirtip, sahada akıllı hamlelerle turu geçebileceklerini düşünüyor.

CEHENNEMDE YARA ALMADI

Portekiz basını, Fenerbahçe-Benfica maçına geniş yer verdi. Kadıköy’deki ortama vurgu yapılıp Kırmızı Kartallar’ın Portekiz’e avantajla döndüğü belirtildi.

CMJornal, “Kartal cehennemden canlı çıktı”, Publico, “Benfica son 20 dakikasını 10 kişi oynadığı maçta İstanbul cehenneminden yara almadan çıktı”, A Bola, “Bruno Lage’ın Benfica’sı Türkiye’den ayakta ayrıldı ancak çok şanslıydı” başlıklarını kullandı.

Fenerbahçe Benfica Şampiyonlar Ligi Jose Mourinho
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber