Fenerbahçe'ye Atatürk'ün sözleriyle veda: Nigel Hayes Davis dönemi kapandı

Fenerbahçe Beko’ya veda eden Nigel Hayes-Davis, Atatürk’ün sözleriyle duygusal bir mesaj paylaştı. Davis, veda mesajının sonunda “Bugün gördüğünüz Nigel varsa, bu Fenerbahçe sayesinde… Her zaman, her yerde, en büyük Fener!” dedi.

Fenerbahçe Beko, 3 sezondur sarı-lacivertli formayı terleten ve Euroleague şampiyonluğunda kilit rol üstlenen Nigel Hayes-Davis ile yollarını ayırdığını açıklamıştı. Nigel Hayes-Davis’ten Fenerbahçe camiasına Atatürk’lü bir veda geldi.

Amerikalı oyuncu, ayrılık mesajında Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine yer vererek taraftarlara teşekkür etti. Hayes-Davis, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Zafer, ‘Zafer benimdir’ diyebilenindir. Başarı ise, ‘Başaracağım’ diye başlayıp, ‘Başardım’ diyebilenindir.”

Nigel’ın mesajı şöyle:

“Fenerbahçe, profesyonel kariyerimdeki en özel kulüp oldu. Hayatımda bir dönüm noktasını burada yaşadım. Bugün gördüğünüz Nigel varsa, bu Fenerbahçe sayesinde. Bu yüzden “İstanbul benim ikinci evim” derken bunu gerçekten hissederek söylüyorum. Burada tarif etmesi zor duygular yaşadım— muazzam bir sevgi, sarsılmaz bir destek ve inanç gördüm. Bana bunu hissettiren tüm taraftarlara kalpten teşekkür ederim. Desteğinizi hissettirdiğiniz her an için gönülden teşekkür ederim. Siz olmadan o kupalar olmazdı. Kulübe, yönetime ve tüm takım arkadaşlarıma da yürekten teşekkür ederim. Beni Fenerbahçe’ye getiren, potansiyelime ve yeteneğime inanan Koç Itoudis’e… Ve elbette bu kulübü zirveye taşımam için bana güvenen Saras’a…”

“EN BÜYÜK FENER”

“Şimdi veda etme zamanı. Kalbim buruk ama aynı zamanda aileme daha yakın olacağım ve hayatımda yeni bir sayfa açacağım için heyecanlıyım. Yeni takımımda, yeni yolculuğumda da beni takip etmeye ve desteklemeye devam etmeniz benim için çok şey ifade eder. Türkiye’den ayrılırken, en sevdiğim Türk’ün, Atatürk’ün sözleriyle bitirmek istiyorum: “Zafer, ‘Zafer benimdir’ diyebilenindir. Başarı ise, ‘Başaracağım’ diye başlayıp, ‘Başardım’ diyebilenindir.” Bu yolculukta zafer ve başarı bizimdi. Şimdi veda zamanı. Her zaman her yerde, en büyük Fener.”

NBA'YE GİDİYOR

Nigel Hayes Davis, Fenerbahçe ile 1 EuroLeague, 2 Türkiye Ligi, 2 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. 1 kez Euroleague Final Four MVP, 2 kez de Euroleague normal sezonunda en iyi beşe seçildi.

Geçtiğimiz sezon Euroleague Final Four’unda gösterdiği performansla MVP seçilen 30 yaşındaki oyuncu, özellikle Abu Dhabi’de düzenlenen Final Four’da Fenerbahçe’nin en önemli silahlarından biri olmuştu.

Sarı-lacivertli formayla hem ligde hem Avrupa’da istikrarlı katkı sağlayan Hayes-Davis, NBA’ın Batı yakası temsilcisi, Phoenix Suns ile anlaşmaya vardı.

Nigel Hayes-Davis Fenerbahçe Atatürk
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber