Foça'daki yangına 7 uçak, 14 helikopterle müdahale

İzmir'in Foça ilçesinde çıkan orman yangınına 7 uçak, 14 helikopter 32 arazöz, 10 su ikmal aracı ve 5 dozerle müdahale ediliyor.

İzmir’in Aliağa Horozgediği mevkiinde bugün öğle saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle alevler bir süre sonra Foça ilçesine bağlı Bozköy Mahallesi'ne ulaştı. Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 7 uçak, 14 helikopter ile havadan, 24 arazöz, 16 su ikmal aracı, 6 dozer, 2 iş makinesi, 6 TOMA karadan alevlere müdahale ediyor.

İzmir Valisi Süleyman Elban, havadan 7 uçak ve 14 helikopterin yanı sıra kara araçları ile alevlerin kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Emniyet, Jandarma ve İtfaiye ekipleri ile birlikte 450 personelin alanda görev yaptığını aktaran Vali Elban "Tüm kurumlarımızın desteğiyle, yangını en kısa sürede kontrol altına almak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Yangından etkilenen tüm İzmirli hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

İzmir Foça Yangın Orman Yangını
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber