'Free İmamoğlu' dövizini kaldırmamıştı: Sezai Temelli'den 'sosyal medya' çıkışı
Sosyalist Enternasyonal'in konsey toplantısındaki görüntüleri tepki çeken DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, önlerinde 'Free İmamoğlu' dövizi bulunmadığını, bu nedenle kaldıramadığını söyledi. Temelli "Bu sosyal medya hikayesini bir türlü halledemiyoruz" dedi.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli'nin Sosyalist Enternasyonal'in konsey toplantısında 'Free İmamoğlu' dövizini kaldırmadığı anlara ilişkin görüntüler sosyal medyada tartışma konusu oldu.
Eleştiriler sonrası açıklama yapan Temelli şunları söyledi:
- "Partimiz kaldırdı da bizim önümüzde yoktu. Yoksa biz kesinlikle hem Ekrem Bey'in hem Selahattin Demirtaş'ın hem Figen Yüksekdağ'ın yani Türkiye'de siyasi tutsaklığın olmamasına mücadele ediyoruz. Kaldı ki Ekrem Bey aynı zamanda bizim Kent Uzlaşı'yla belediye başkanlığındaki ortak adayımız.
- Yani biz sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olarak görmüyoruz Ekrem Bey'i, hepimizin ortak adayıydı ve Kent Uzlaşısı'yla olmuştu.
- Kendisiyle de çalışmaktan büyük keyif aldığımız bir belediye başkanıydı. İçeride neden olduğunu biliyorsunuz ve bunun nedenlerine karşı da mücadele eden bir partiyiz ama bu sosyal medya hikayesini bir türlü halledemiyoruz."
'SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ'
Sezai Temelli, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın tutukluluğuna ilişkin yaptığı tartışmalara neden olan değerlendirmelerle ilgili de "Geçen hafta da Ümit Özdağ ile ilgili aynı şey karşımıza çıktı. Cümlenin ortadan kesilmesi sonucunda sanki 'siyasi tutsaklıklar konusunda bizim böyle farklı farklı değerlendirmelerimiz var' diye... Hayır. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz" dedi.