G7’de kriz: Trump imza atmadı

G7 liderlerinin hazırladığı ortak bildiride, İsrail-İran geriliminin düşürülmesi çağrısı yapılırken ABD Başkanı Donald Trump’ın buna imza atmadığı öğrenildi.

ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7, İsrail ile İran arasındaki artan gerilime ilişkin ortak bir bildiri taslağı hazırladı. Taraflara gerilimi azaltma çağrısı yapan bildire ABD Başkanı Donald Trump'ın imza atmadığı öğrenildi.

Taslak metinde, küresel piyasa istikrarının korunmasının önemine dikkat çekilerek özellikle enerji piyasalarındaki dengenin sürdürülmesinin kritik olduğu ifade ediliyor. G7 liderleri ayrıca, İsrail’in kendini savunma hakkını tanıdıklarını da belirtiyor.

TRUMP TASLAĞA ONAY VERMEDİ

Ancak kaynaklara göre, ABD Başkanı Donald Trump taslağa henüz imza atmadı. Bu durum, G7 içindeki görüş ayrılıklarına işaret edebileceği gibi, bildirinin nihai halini de etkileyebilir.

İsrail ile İran arasındaki tansiyon, bölgedeki askeri hareketlilik ve karşılıklı açıklamalar nedeniyle son haftalarda yeniden yükselmişti. G7 ülkeleri, küresel etkileri olabilecek bu tür krizlerde ortak tutum sergilemeye çalışıyor.

Donald Trump
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber