Hakan Çalhanoğlu, Galatasaray'a 'evet' dedi: Son adım Inter’den yeşil ışık

Galatasaray'ın, bir süredir peşinde olduğu Hakan Çalhanoğlu transferinde ciddi yol kat ettiği öne sürüldü. Gelen haberlere göre sarı kırmızılılar, Çalhanoğlu'na Inter'den aldığı maaştan yüzde 35 fazlasını teklif etti ve Hakan bu teklifi kabul etti. Cimbom'un şimdi de Inter ile bonservis için pazarlık masasına oturacağı belirtildi.

Süper Lig şampiyonu Galatasaray, ortaya Hakan Çalhanoğlu’nu çekmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Galatasaray, orta sahasını deneyimli isim Hakan Çalhanoğlu ile güçlendirmek amacıyla Serie A devi Inter’e 20 milyon euroluk resmi teklif sunmaya hazırlanıyor.

Ancak İtalyan kulübünün 35–40 milyon euro seviyelerinde belirlediği bonservis bedeli, sarı-kırmızılıların beklentisinin oldukça üzerinde.

La Gazzetta dello Sport’un haberine göre, 31 yaşındaki milli yıldız Galatasaray’dan, Inter’deki maaşı olan 6,5 milyon Euro’dan yüzde 35 daha fazla ücret almayı kabul etti.

Buna göre Çalhanoğlu, Galatasaray’dan yıllık 10 milyon euro garanti ücret üzerine anlaştı ve taraflar prensipte uzlaştı.

Galatasaray yönetimi hem transfer bütçesine sadık kalmak hem de Inter’in istediği yüksek rakamı mümkün olduğunca aşağı çekmek adına bu stratejiyi benimsiyor.

İtalyan basını, sarı-kırmızılıların önerdiği bonservis miktarının kulübün mali yapısıyla uyumlu olduğunu ve pazarlıkta avantaj sağlayabileceğini vurguluyor.

ÖZBEK NE DEMİŞTİ?

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Çalhanoğlu iddiaları hakkında şu açıklamayı yapmıştı:

“Hakan Çalhanoğlu bizim göz bebeğimiz, milli takımın kaptanı. Her takım onu ister. Benim Hakan ile görüşmem transfer görüşmesi değildi. Bir arkadaşımla otururken Hakan ile telefonda görüşüyordu, ‘Galatasaray Başkanı da yanımda, merhaba demek istiyor’ dedi. Hakan, çocukluktan beri Galatasaraylı olduğunu söyledi. Ben de kendisine bizi Avrupa'da iftiharla temsil ettiğini söyledim ve başarılar diledim.”

Galatasaray Hakan Çalhanoğlu
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber