Havalar soğuyunca talep arttı: Gribe karşı doğal kalkan

Soğuk algınlığı vakalarının artmasıyla birlikte, bağışıklığı güçlendirdiğine inanılan kuşburnu, ıhlamur, zencefil ve adaçayı gibi şifalı bitkilere yoğun ilgi gösteriyor.

Havaların giderek soğuması ve yağışların etkisini artırması, vatandaşları soğuk algınlığına karşı doğal korunma yöntemlerine yöneltti. Ekim ayından bu yana artış gösteren gribal enfeksiyonlar nedeniyle aktarlarda hareketlilik yaşanıyor.

Kış aylarında yoğun talep gören kuşburnu, ıhlamur, zencefil ve adaçayı gibi bitkilerden hazırlanan doğal karışımlı çaylar, bağışıklığı desteklemek isteyenlerin tercihi oldu. Aktarlar, bu dönemde bitkisel ürünlerin düzenli tüketildiğinde koruyucu etki sağladığını belirterek, hastalanmadan önce önlem almanın önemine dikkat çekiyor.

EN ÇOK TARÇIN, ZENCEFİL, IHLAMUR, KUŞBURNU, KEÇİBOYNUZU VE HATMİ ÇİÇEĞİ TALEP GÖRÜYOR

Aktar Hakan Ertaş, soğukların başlamasıyla yoğunluğun arttığını dile getirerek, “Kış aylarında en çok tarçın, zencefil, ıhlamur, kuşburnu, keçiboynuzu ve hatmi çiçeği gibi bitkilere rağbet ediliyor. Bu ürünlerden özel karışımlı kış çayları hazırlıyoruz. Ancak vatandaşlarımız genellikle hasta olduktan sonra bu ürünleri tercih ediyor. Oysa bu dönemde düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemi güçlenir ve hastalıklara yakalanma riski azalır” dedi.

Şifalı bitkilerin fiyatlarında geçen yıllara kıyasla büyük bir değişiklik olmadığını söyleyen Ertaş, “Müşteriler genellikle az miktarda alım yaptığı için bütçeler de zorlanmıyor. Yaşlısından gencine her kesimden ilgi var. Her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok tercih edilen bitkilerin başında kuşburnu geliyor” ifadelerini kullandı.

Van
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber