iPhone Air satışları hayal kırıklığı yarattı
Morgan Stanley, iPhone 17 serisinin lansman sonrası talebinin beklentileri aştığını, Apple’ın üretimi 90 milyon adedin üzerine çıkarabileceğini açıkladı. iPhone Air ise diğer modellere göre daha zayıf ilgi gördü.
Morgan Stanley analistlerine göre iPhone 17 serisi satışları, lansmandan iki hafta sonra beklentilerin üzerinde seyretti. Apple’ın yılın ikinci yarısında üretimi 90 milyonun üzerine çıkarması gündemde.
Apple’ın eylül ayında piyasaya sürdüğü iPhone 17, iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max modelleri güçlü bir başlangıç yaptı. Morgan Stanley analistleri, Apple’ın online mağazasındaki sevkiyat süreleri ve tedarik zincirinden gelen veriler ışığında talebin “beklenenden daha güçlü” olduğunu açıkladı.
İPHONE AIR ZAYIF PERFORMANS GÖSTERDİ
Analistler, ultra ince tasarımıyla dikkat çeken iPhone Air modelinin ise diğer modellere kıyasla daha düşük talep gördüğünü belirtti. Buna rağmen, Apple’ın tedarik zincirinde üretim artışının yakında duyurulabileceği ifade edildi.
Morgan Stanley’nin paylaştığı rapora göre Apple, 2025’in ikinci yarısında iPhone 17 üretimini 84-86 milyon adetten 90 milyon adedin üzerine çıkarabilir. Analist Erik Woodring, “Tedarik zincirindeki kontrollerimiz iPhone 17 üretiminde artışın yakın olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.
KATLANABİLİR İPHONE HEYECANI
Morgan Stanley, 2026 ve 2027’de iPhone sevkiyatlarının daha da
artacağını öngörüyor. Bunun en önemli nedeni ise Apple’ın ilk
katlanabilir iPhone modelini 2026 Eylül ayında piyasaya sürmesinin
beklenmesi.
Analistler, “iPhone’lar yaşlanıyor ve Apple’ın yıllardır en büyük
yeniliği 12 aydan kısa sürede geliyor” diyerek katlanabilir modelin
şirkete yeni bir ivme kazandırabileceğini belirtti.