İran'da öldürülen üst düzey isimlerin yerine atama yapıldı

İsrail'in sabaha karşı düzenlediği saldırıda ölen İranlı üst düzey isimlerin yerine kimlerin geleceğini ülkenin ruhani lideri açıkladı.

Uluslararası kamuoyu İsrail'in İran'a düzenlediği sürpriz saldırının şokunu yaşarken, İngiliz haber ajansı Reuters'tan dikkat çekici bir iddia geldi...

Reuters'a konuşan bazı bölgesel kaynaklar, İsrail'in saldırılarında en az 20 üst düzey İranlı yetkilinin yaşamını yitirdiğini söyledi. İran ve İsrail resmi olarak bu konuda bir açıklama yapmazken, öldürülen üst düzey isimlerin yerine de atamalar hızlıca yapıldı.

İSİMLER BELLİ OLDU

İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in sabaha karşı düzenlediği saldırıda öldürülen üst düzey isimlerin yerine atamaları yaptı.

İsrail'in İran'a saldırısında hayatlarını kaybeden İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri (sağda) ve İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami (solda), İran Ordusu Başkomutanı Abdülrahim Musavi (ortada) ile.

Öldürülen Hüseyin Selami'nin yerine Tuğgeneral Muhammed Pakpur getirilirken, Genelkurmay Başkanı olarak İsrail'in öldürdüğü General Muhammed Bakıri'nin yerine ise Abdulrahim Musavi getirildi.

Tümgeneral Ali Şadmani ise İran Devrim Muhafızları ile düzenli ordu arasında koordinasyonu sağlayan Korgeneral Raşid'in yerine getirildi.

İran İsrail Ayetullah Ali Hamaney
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber