İsrail önce uyardı sonra Yemen'i vurdu

Uluslararası kamuoyunun tepkilerine rağmen Filistin'de sivilleri hedef almaya devam eden ve son dönemde Suriye ve Katar'a da saldıran İsrail bu sefer Yemen'i uyardı. Uyarıdan kısa süre sonra İsrail, Yemen'i vurdu.

İsrail ordusu bugün bir duyuru yaparak, Yemen'e birkaç saat içinde saldırılacağını açıkladı. Açıklamadan kısa süre sonra İsrail ordusu, Hudeyde Limanı'nı vurdu.

TAHLİYE ÇAĞRISI YAPILDI

Ordu tarafından "acil" koduyla yapılan açıklamada Yemen'in batısındaki Hudeyde Limanı'na saldırılacağı ve bölgenin boşaltılması çağrısı yapıldı.

Kızıldeniz'de Husilerin yönetimindeki bölgenin boşaltılması yönünde çağrıda bulunan Albay Avichay Adraee, "Güvenliğiniz için, Hudeyde Limanı'nda bulunan ve orada demirlemiş olan tüm gemileri derhal bölgeden tahliye etmeye çağırıyoruz" derken, "bölgede kalan herkesin hayatını tehlikeye attığını" da sözlerine ekledi.

KISA SÜRE SONRA LİMANI VURDU

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Husilere yakınlığıyla bilinen Al Masirah T, İsrail ordusunun Hudeyde Limanı'nı vurduğunu duyurdu. Yemen haber ajansı SABA bölgeye 12 kez hava saldırısı düzenlendiğini vurguladı.

Saldırıdan sonra Husilerden gelen ilk açıklama, hava savunmalarının İsrail'e ait uçakları etkisiz hale getirdiği yönünde oldu. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, bazı savaş uçaklarının hedeflerindeki saldırıları gerçekleştiremeden hava sahasını terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

İsrail ordusu geçmişte de Husilerin İsrail'e yönelik saldırılarına yanıt olarak limanı vurmuştu.

KATZ: DARBE YEMEYE DEVAM EDECEKLER

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda İsrail Hava Kuvvetleri'nin Hudeyde Limanı'nı hedef aldığını teyit ederek "Terörist Husiler darbe yemeye devam edecek ve İsrail devletine saldırı girişimlerinin acı verici bedelini ödeyecek" dedi.

Yemen İsrail Filistin
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber