İsyan etti: İki günde 5 milyar dolar gitti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, "İstanbul İl Kongremize yönelik hukuksuzluk abidesi karar, bu ülkeye 5 milyar dolara mal oldu. 2 günde tam 5 milyar dolar satıldı. Demokrasi olmadan ekonomi ayakta kalmaz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında yaptığı yayınladığı mesajda partinin İstanbul İl Yönetimi'nin mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırılmasının Türkiye ekonomisine maliyetini değerlendirdi.

"Hukuksuzluk abidesi karar, bu ülkeye 5 milyar dolara mal oldu. İki günde tam 5 milyar dolar satıldı. Demokrasi olmadan ekonomi ayakta kalmaz" diyen Zeybek, şöyle devam etti:

"Siz istediğiniz kadar faizi düşürmeye, enflasyonu baskılamaya, doları frenlemeye çalışın. Hukuku, iradeyi ve milletin seçme hakkını yok saydığınız anda, piyasalar da güveni kaybeder.

Kaşıkla verdiğinizi kepçeyle alıyorsunuz. Kasa boşaldıkça yük halkın sırtına biniyor. Enflasyon büyüyor, hayat pahalılığı artıyor, halk daha da yoksullaşıyor.

Siyasi hırs uğruna yapmadığınızı bırakmadınız, demokrasiye vurulan her darbe, milletin cebinden çıkan milyar dolarlarla ödeniyor. Kaybettirilen güveni de, çalınan yarınları da yeniden inşa edeceğiz. Demokrasi yeniden yükselecek."

Milyar CHP Dolar İsyan
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber