Kılıçdaroğlu'ndan dava sonrası ilk açıklama
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eylül ayına ertelenen kurultay davasının ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.
CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025'teki 21. Olağanüstü Kurultayı'nın iptaline ilişkin Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki dava 8 Eylül'e ertelendi.
Mahkeme, verilen görevsizlik kararının kesinleşmesinin beklenmesine hükmederek davayı 8 Eylül'e erteledi.
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dava sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.
Kılıçdaroğlu, hakkında "Maalesef doluyuz" paylaşımı yapan Datça Belediyesi'nin sosyal medya hesabını yöneten Osman Akın'ın görevine son verilmesi ve kendisine dönük eleştirilere değindi.
Kılıçdaroğlu "Kimsenin ekmeğiyle oynamayı doğru bulmuyorum. Eğer Datça Belediyesinde çalışan arkadaşımızın işten çıkarılma gerekçesi, şahsımla ilgili yaptığı bir paylaşım ise, kendisine hakkımı helal ediyorum. Görevine iade edilmesi beni memnun eder. Sadece o arkadaşımıza değil; yalan ve yanlış bilgilerle yönlendirilerek bana hakaret eden gençlere de hakkımı helal ediyorum. Fonlarla beslenen gazetecileri, trolleri ve gözü dönmüş siyasetçileri ise Allah’ın adaletine ve milletin vicdanına havale ediyorum" ifadelerine yer verdi.