Mansur Yavaş: Seksenin üzerinde ihalenin projesi yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş, yarın yapılacak Tarihi Kentler Birliği 2. Olağan Birlik Meclisi Toplantısı için Edirne'ye gitti. Yavaş, "Başkent'ten eski başkente geldik. Başkentten başkente yol olacak. 500'e yakın TKB üyesinin aşağı yukarı yüzde 70'inden fazlası uygun olanlar buraya geliyorlar. Önemli bir toplantı olacak" dedi.

Tarihi Kentler Birliği 2. Olağan Birlik Meclisi Toplantısı, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş başkanlığında yarın yapılacak. Toplantı için Edirne'ye gelen Yavaş kentte yoğun ilgiyle karşılandı.

Yavaş'ı eski Tarihi Belediye Binası'nda Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, CHP Kültür ve Turizmden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ve diğer belediye başkanları karşıladı.

FİLİZ GENCAN AKIN: 278 BELEDİYE BAŞKANIMIZI AĞIRLAYACAĞIZ EDİRNE'DE

Edirne Belediye Başkanı Akın, Yavaş'a teşekkür ederek "Tarihi Kentler Birliği'nin kurucu şehirlerindeniz. Dolayısıyla bu toplantıyı burada gerçekleştirmek çok arzu ettiğimiz bir durumdu. Şehrimizde yarın çok önemli bir toplantı gerçekleştireceğiz. 278 belediye başkanımızı ağırlayacağız Edirne'de. Hem şehrimiz açısından hem şehrimizin tanıtımı açısından bunu çok kıymetli görüyorum" diye konuştu.

MANSUR YAVAŞ: ÖNEMLİ BİR TOPLANTI OLACAK

Yavaş ise şöyle konuştu:

- "Başkent'ten eski başkente geldik. Başkentten başkente yol olacak. 500'e yakın TKB üyesinin aşağı yukarı yüzde 70'inden fazlası uygun olanlar buraya geliyorlar. Önemli bir toplantı olacak. Bizim hepimizin, belediye başkanları olarak hem kendi kentimizdeki değerlerimize sahip çıkmamız, bize emanet bu eserleri gelecek kuşaklara bırakmamız lazım. Aynı zamanda bu tür çalışmalar kültürü korurken gelecek kuşaklara aktarırken aynı zamanda turizm için de önemli katkılar sağlıyor.

- İnşallah bunların olumlu sonuçlarını alacağız. İlk defa bu dönemde sadece proje desteği değil, uygulama desteği de veriyoruz. Bunun için biraz aidatlarımızı arttırdık. Deprem bölgelerini de bundan muaf tuttuk. Şimdi aşağı yukarı 80'in üzerinde yanlış bilmiyorsam projenin ihalesi yapıldı. Bu uygulama projelerine de önümüzdeki yıl inşallah geçeceğiz.

- Bir diğer yaptığımız çalışma somut olmayan kültür mirasını da yani buradaki geleneklerin, göreneklerin sadece bu bölgeye uygulanan bazı somut olmayan mirasın gelecek kuşaklara aktarılması. Yani zaman içerisinde yok olmaması için çalışıyoruz. Bir diğer çalışmamız da Milli Mücadele Rotası.

- Bize bu ülkeyi vatan eden, emanet edenlerin yaptıkları mücadelenin unutulmaması, daima yaşatılması için Kurtuluş Harbiye'nin geçtiği bütün alanları Milli Mücadele rotası altında topluyoruz ki buraları bir turizm rotası da olsun tek tek nerede ne yapılmış bunları görsünler. İnşallah yarın güzel bir çalışma yapacağız. Buradaki eserleri göreceğiz. Basın mensupları da bizimle. Ankara'dan geldiler. Onlar da inşallah televizyonlar vasıtasıyla Edirne'mizin tanıtılmasına da katkıda bulunacaklar."

Ankara Tekirdağ Mansur Yavaş
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber