Nebahat Çehre'den tutuklu gençlere destek: 'Çocuklarımı içeriden çıkarın!'

Usta oyuncu Nebahat Çehre, sosyal medya hesabından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına yönelik gerçekleştirilen protestolar kapsamında tutuklanan gençler için çağrıda bulundu. Çehre, mesajına “Çocuklarımı içeriden çıkarın!” sözleriyle başlayarak “Yüreğim sizlerle güzel çocuklarım.” sözleriyle tamamladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dört gün gözaltına kaldıktan sonra tutuklanması ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen eylemlerle protesto edildi.

Eylemlere katıldığı tespit edilen yüzlerce kişi gözaltına alınırken, bir bölümü tutuklandı.

Çok sayıda gencin tutukluluğuna ünlü isimler tepki göstermeye devam ederken o isimler arasına ünlü oyuncu Nebahat Çehre de katıldı.

“ÇOCUKLARIMI İÇERİDEN ÇIKARIN!”

Gençlerin serbest bırakılması için sosyal medya hesabından çağrı yapan Nebahat Çehre, şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklarımı içeriden çıkarın! Kalbimde, ruhumda dayanmakta ve anlamakta zorlanıyor. Nice umudu, hevesi, aşkı, sevdası olan güzeller güzeli çocuklarımız içeride, anası babası yasta. Sen, ben, o yok bu ülkede… Kocaman bir ‘BİZ’ varız. Rengimiz bazen griye çalsa da biz Türk milletiyiz; her zaman kırmızı beyaz önünde şenlik ateşleri kurduk yine kuracağız.

İsterdim ki bir sanatçı olarak, sanatı siyasetten daha çok konuşuyor olalım; ne yazık ki zor ama inancım hep var hep de var olacak. Ben Cumhuriyet kadınıyım. Hepiniz gibi ben de kanımın son damlasına kadar demokrasi, hak ve özgürlüğün yanında olacağım. Birbirimize karşı empati duyduğumuz sağduyunun kalbimizden ve aklımızdan çıkmayacağı güzel yarınlarda görüşmek dileğiyle. Yüreğim sizlerle güzel çocuklarım."

Nebahat Çehre
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber