Netanyahu: TikTok'tan sonra sıra X'te

İsrail Başbakanı Netanyahu, sosyal medyanın yeni bir "savaş aracı" olduğunu savundu. İsrailli lider, TikTok'tan sonra sıranın X'te olduğunu belirtti.

Netanyahu ve X'in sahibi Musk.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için gittiği ABD'de katıldığı bir programda konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, X'in sahibi Elon Musk ile görüşeceğini söyledi.

ABD'deki taban desteklerini güvence altına almaları gerektiğini ifade eden Netanyahu, "Savaş araçlarını kullanmak zorundayız. Bilirsiniz, silahlar zamanla değişir" dedi ve sosyal medyanın yeni bir "savaş aracı" olduğuna işaret etti.

'ELON DÜŞMAN DEĞİL, DOST'

Şu anda ABD'de sosyal medya alanındaki en önemli satım işleminin Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'a yapıldığını belirten Netanyahu, bunun gerçekleşmesini beklediğini aktardı.

Bir diğer sosyal medya platformu X'in önemine de işaret eden Netanyahu, "Elon ile konuşmalıyız. O bir düşman değil. O bir dost" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, ABD'de TikTok'tan sonra sıranın X'e geldiği mesajı vererek bunu başarabilirlerse çok şey kazanacaklarını savundu.

NE OLMUŞTU?

ABD merkezli yazılım şirketi Oracle'ın, sosyal medya platformu TikTok'un ABD'deki operasyonlarının güvenliğinde büyük rol oynayacağı açıklanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın imzaladığı başkanlık kararnamesiyle, Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'un ülkedeki operasyonlarının ABD'li yatırımcılara satılmasının önü açılmıştı.

Bu kararla, "ABD'deki tüm kullanıcıların verileri, Oracle tarafından işletilen güvenilir, gizli ve özel tasarlanmış bir bulut ortamında saklanacak" ifadesi kullanılmıştı.

Oracle'ın kurucusu Larry Ellison'ın yıllardır İsrail'e açıktan verdiği destek, şirketin TikTok'a yönelik yetkilerinin İsrail yönetiminin lehine kullanılacağı endişelerini beraberinde getirmişti.

İsrail Binyamin Netanyahu TikTok Twitter (X)
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber