Osimhen'e rest çektiler: "Burada para basmıyoruz"
Galatasaray’da kiralık olarak çifte kupa kazanan Victor Osimhen’in geleceği belirsizliğini korurken, Al-Hilal CEO’su Esteve Calzada, dikkat çeken sözlerle transferin perde arkasını anlattı: “Burada para basmıyoruz.”
Suudi Arabistan temsilcisi Al-Hilal’in CEO’su Esteve Calzada, transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelen 26 yaşındaki Nijeryalı forvet Victor Osimhen hakkında BBC Sport’a özel açıklamalarda bulundu.
Geride kalan sezonda Galatasaray formasıyla hem Süper Lig’i hem de Türkiye Kupası’nı kazanarak çifte zafer yaşayan Osimhen, yeniden Avrupa ve Orta Doğu kulüplerinin radarında.
Nijeryalı yıldızın geleceği henüz netlik kazanmamışken, adı sıkça Al-Hilal ile anılmaya devam ediyor.
"İSTEKLİ OLMASI GEREKİYOR"
Transfer politikalarına dair net mesajlar veren Esteve Calzada, sadece yıldız isme değil, transfer sürecine de dikkat çekti:
"Hedefimiz en büyük oyuncular. Oldukça hırslıyız ama oyuncunun da bu konuda istekli olması gerekiyor ve transferin her iki taraf için de uygun olması şart.”
Calzada, kulüp olarak dengeli bir yaklaşım izlediklerinin altını çizerek, oyuncuların maddi beklentileriyle sahadaki hedeflerin örtüşmesi gerektiğini belirtti.
"BURADA PARA BASMIYORUZ"
Al-Hilal’in sadece para gücüyle değil, aynı zamanda stratejik akılla yönetildiğini vurgulayan Calzada, dikkat çeken ifadeler kullandı:
"Oyunculara ve menajerlere hatırlatmaya çalıştığımız tek şey şu: Evet, biz Suudi Arabistan'dayız ama burada para basmıyoruz. CEO olarak rolüm, kulübü verimli şekilde yönetmek.”
Calzada, bu doğrultuda her oyuncuya her bedeli ödemediklerini belirterek, şu sözleriyle süreci özetledi:
"Böylece en büyük oyuncuları almak için elimizde mümkün olan en büyük bütçe olur ama her ne pahasına olursa olsun değil. Bu yüzden bazen pazarlıklardan çekiliyoruz. Çünkü biz gerçekten gelmek isteyen oyuncuları istiyoruz, sadece para için gelenleri değil."