Oxford Üniversitesi: Humusu böyle yemelisiniz

Oxford Üniversitesi'nde görevli İngiliz bilim insanı, Orta Doğu'nun önemli yemeklerinden humusun nasıl yenmesi gerektiği ile ilgili bilimsel bir araştırma yaptı.

Dünyanın sayılı üniversitelerinden Oxford Üniversitesi'nde görevli bilim insanı Charles Spence dikkat çekici bir araştırmaya imza atarak, İngiliz medyasına konuştu.

Gastrofizik uzmanı olarak bilinen Profesör Spence, insanların humusu yanlış yediğini söyledi.

Spence, humusa havuç bandırılmaması gerektiğini söyleyerek insanların humusu daha kıtır baz ürünlerle tüketilmesi gerektiğini söyledi. İngiliz bilim insanı, "Optimum çıtırlık için, cipsin çıtır çıtır sesi ile keskin lezzetli dip sos arasındaki doku kontrastını korumak için cips ve dip sosların yeme anında bir araya getirilmesi gerekir" dedi.

Spence, ince kesilmiş çiğ sebzeler ince yapıları gereği daha ağır yük ve daha küçük daldırma yüzeyi alanı nedeniyle dökülme riski yaşadığını söyledi.

Spence, "Optimum çıtırlık için, cipsin çıtır çıtır sesi ile keskin lezzetli dip sos arasındaki doku kontrastını korumak için cips ve dip sosların yeme anında bir araya getirilmesi gerekir" dedi.

"CACIKLA DA EKMEK YENİR"

Bilim insanı, "Humus pide ya da ekmekle yenmez" derken ekmek ile cacığın daha iyi gittiğini söyledi.

Profesör Spence, "Yumuşak dokusu ve hafif tadı dolayısıyla cacık ile ekmek daha kusursuz bir birliktelik sunar" ifadesini kullandı.

İngiltere
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber