Özel hastanelerdeki denetimlerde rüşvet pazarlığı: 2’si müfettiş 3 kişi tutuklandı
Antalya'da özel hastane denetimlerinde rüşvet aldığı iddia edilen iki SGK müfettişi ve bir kişi, 90 bin Euro ile suçüstü yakalanarak tutuklandı. Müfettişlerin eksiklikleri görmezden gelmek için 120 bin Euro talep ettiği öğrenildi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) görevli 2 müfettiş ile 1 kişi, 90 bin Euro ile suçüstü yakalandı.
Antalya'da özel hastanelerin denetimleri sırasında tespit edilen eksikliklerin görmezden gelinmesi, eksikliklerin giderilmesi ve ceza yazılmaması karşılığında 120 bin Euro talep ettikleri belirlenen SGK müfettişleri, KOM ekiplerinin düzenlediği operasyonla suçüstü yakalandı.
Şüphelilerden 90 bin Euro rüşvet parası ile birlikte yakalanan 2’si müfettiş 3 şahıs, gözaltına alınarak emniyete götürüldü.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece "Rüşvet" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.