Özgür Çelik'e 17 yıla kadar hapis talebi

İstanbul Adliyesi önünde çıkan olaylara ilişkin soruşturmada aralarında CHP İl Başkanı Özgür Çelik'in de olduğu 26 kişi hakkında iddianame hazırlandı. Çelik için 17 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Ocak tarihinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde ifade verirken çok sayıda CHP’li ve yurttaş, adliye önünde buluşmuştu.

CHP'li başkanların üzerine çıkıp halkı selamlayacağı otobüse doğru yaklaşmaya çalışan yurttaşlara biber gazı sıkılmış, TOMA ile engellenen topluluk ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşanmıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in de aralarında bulunduğu bazı isimler adliyede ifade vermişti.

"CHP'Lİ OLMANIN SUÇ OLDUĞU GÜNLERDEN GEÇİYORUZ"

Çelik ifadesinde, “İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun adliye çıkışı basın açıklaması yapması engellenmeye çalışılmıştır. Asıl bu durum kanuna aykırıdır. Bugün de hayatımda ilk defa savcı karşısında ifade veriyorum. CHP’li olmanın da suç olduğu günlerden geçiyoruz” demişti.

BEŞ POLİS MÜŞTEKİ

Adliye önünde yaşanan bu gerginlikle ilgili soruşturma tamamlandı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi.

5 polisin müşteki olarak şikayetçi olduğu soruşturmada savcılık aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'in de bulunduğu 26 kişi hakkında 3 yıl 11 aydan 17 yıla kadar hapis cezası istedi.

İddianamede sanıklara “görevi yaptırmamak için direnme”, “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama”, “kasten yaralama”, “kamu malına zarar verme” suçları yöneltildi. İddianamede, Çelik ve arkadaşları hakkında siyasi yasağı da düzenleyen TCK'nın 53'üncü maddesi uyarınca 'belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmaları' istendi.

Özgür Çelik Çağlayan
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber