Real Madrid'in Kıtalararası Kupa finali kadrosu açıklandı: Mbappe, Arda, Vinicius...
Kıtalararası Kupa finalinde Meksika'nın Pachuca takımıyla karşılaşacak olan Real Madrid, maç kadrosunu açıkladı.
Real Madrid'in yıldız futbolcusu Kylian Mbappe, çarşamba günü Doha'nın Lusail Stadyumu'nda oynanacak Kıtalararası Kupa finali için takıma dahil edildi.
Avrupa Şampiyonu Real Madrid, CONCACAF Şampiyonlar Kupası'nın kazananı Meksika'nın Pachuca takımıyla karşı karşıya gelecek.
Fransız yıldız, geçtiğimiz hafta Atalanta karşısında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında uyluğundan sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalmış ve bu nedenle final maçını kaçırabileceği yönünde endişeler oluşmuştu.
Ancak 25 yaşındaki forvet oyuncusu, Carlo Ancelotti’nin açıkladığı kadroya dahil edildi ve maça çıkma ihtimali umutları artırdı.
MBAPPE'NİN DURUMU MAÇ GÜNÜ NETLEŞECEK
Atalanta’ya karşı oynanan ve 3-2’lik galibiyetle sonuçlanan mücadelede takımının ilk golünü kaydeden Mbappe, devre arasından önce sakatlığı nedeniyle oyundan alınmıştı.
Fransız oyuncunun durumu, teknik direktör Ancelotti’nin salı günü düzenleyeceği basın toplantısında kesinlik kazanacak.
Geçtiğimiz eylül ayında geçirdiği uyluk sakatlığı sonrası beklenenden erken sahalara dönen Mbappe, 2 Ekim’de Şampiyonlar Ligi’nde Lille karşısında forma giymişti.
Şimdi ise yalnızca bir haftalık tedavi sürecinin ardından tekrar sahalara dönmesi bekleniyor. Real Madrid'in yıldızının, iyileşme sürecini hızlandırmak ve bir an önce takım kadrosunda yer almak için kendisini bir ortopedistin ellerine bıraktığı bildirildi.
Bu yaz transfer döneminde Paris Saint-Germain’den ayrılarak Real Madrid’e katılan Kylian Mbappe, yeni takımıyla çıktığı tüm karşılaşmalarda toplamda 12 gol attı. Fransız milli takım kaptanı, bu sezon Carlo Ancelotti’nin en güvendiği oyuncular arasında yer alıyor.
VINICIUS JUNIOR VE ARDA GÜLER DE KADRODA
Son haftalarda sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen ve Atalanta karşısında sahalara dönen bir diğer önemli isim, Brezilyalı yıldız Vinicius Junior ve Arda Güler de final kadrosunda kendine yer buldu.
Real Madrid, çarşamba günü oynanacak Kıtalararası Kupa finalinin ardından, pazar günü La Liga’da Sevilla’yı ağırlayarak takvim yılını tamamlayacak.