Sel felaketinde ölü ve kayıp sayısı artıyor

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da geçen haftadan beri etkili olan şiddetli yağışların tetiklediği sel ve heyelan felaketinde ölü sayısı 47'ye çıkarken çok sayıda insanın da kayıp olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

Sri Lanka'da etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı heyelan ve sel felaketlerinde 47 kişinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Sri Lanka Afet Yönetim Merkezi (DMC), ülkede geçen haftadan bu yana devam eden şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde can kayıplarının olduğunu açıkladı.

Açıklamada, afetlerde 47 kişinin öldüğü, 21 kişinin heyelanlar nedeniyle kayıp olduğu belirtilerek sağanak nedeniyle çok sayıda ev, tarım arazisi ve yolun sular altında kaldığı kaydedildi.

Yetkililer, dağlık bölgelerde kayalar, çamur ve ağaçların raylara düşmesi sonucu bazı tren seferlerinin durdurulduğunu, bazı hatların ise sel nedeniyle su altında kaldığını ifade etti.

DMC, 25 Kasım'da ülke genelinde afetlerden 15 binden fazla kişinin etkilediğini duyurmuştu.

Sri Lanka Sel
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber