Serdal Adalı çifte transfer için Lizbon'da: Portekiz’e Kartal uçuşu
Yılın en büyük fırsatlarından biri olan Orkun Kökçü için bizzat devreye giren Başkan Adalı’nın listesinde Benfica’dan bir başka yetenek Andreas Schjelderup da var.
Beşiktaş, Süper Lig’de yılın en flaş transferlerinden birine imza attırmak için atağa geçti… Benfica’dan ayrılma kararı alan Orkun Kökçü’nün, taraftarı olduğu siyah-beyazlılara yeşil ışık yakması sonrası fırsatı kaçırmak istemeyen Başkan Serdal Adalı, Portekiz’in yolunu tuttu.
Dış İlişkiler ve Futbol Operasyon Sorumlusu Can Kaymakoğlu ile birlikte dün Lizbon’a giden Başkan Adalı, Benfica kulüp yetkilileriyle masaya oturdu. Portekiz devinin kapıyı 35 milyon Euro’dan açması sonrası farklı ihtimaller değerlendiriliyor.
ORKUN İÇİN GEDSON MODELİ
Beşiktaş, 24 yaşındaki milli yıldız için bir yıl kiralık, satın alma opsiyonlu kiralık ve Gedson Fernandes’te olduğu gibi bonservisinin yüzde 50’sini satın alma olarak üç farklı teklifle Benfica’yı ikna etmeye çalışıyor. Orkun’un da Beşiktaş’ta diretmesi Başkan Adalı’nın elini güçlendiriyor.
Transfer masasında ayrıca Andreas Schjelderup’un da olduğu öğrenildi. 21 yaşındaki Norveçli sol kanadın kiralanması için de pazarlık yapılıyor. Başkan Serdal Adalı, iki transferi bitirip İstanbul’a dönmek için yoğun mesai harcıyor.
KONTENJANA UYUYOR
Sol bek Jurasek’in önüne yapacağı takviyeyi de Benfica’dan planlayan Beşiktaş’ın istediği Schjelderup, Norveç futbolunun yeni yıldız adaylarından biri olarak dikkat çekiyor. Benfica’nın Ocak 2023’te 9 milyon Euro’ya transfer ettiği 21 yaşındaki genç oyuncu bu sezon sol kanatta Kerem Aktürkoğlu ile forma savaşı verdi. TFF’nin 23 yaş altı yabancı kontenjanına uygun olan Schjelderup, 40 maçta 5 gol-8 asist üretti.
PETERS’DA SONA DOĞRU
Portekiz’e çıkarma yapan Beşiktaş sağ bek transferinde ise İngiltere’de görüşmelerini sıklaştırdı. Southampton’dan ayrılan 28 yaşındaki Kyle Walker-Peters’ı kadrosuna katmak isteyen Kara Kartal, 2 milyon euro maaş artı imza parasıyla transferi noktalamak için bu hafta son bir görüşme daha yapacak.
BU YIL FARKLI OLACAK!
Siyah-beyazlıların tecrübeli stoperi Gabriel Paulista, Avusturya kampında AA’ya konuştu. Takım olarak tek düşüncelerinin başarı olduğunu söyleyen 34 yaşındaki Brezilyalı savunmacı, “Geçen yıl güçlü başlayan, kazanan bir takım vardı. Sonra işler istenildiği gibi gitmedi. Bu yıl daha farklı bir sezon olacak. Takımda hepimizin kafasında olan şey başarılı olmak. Başka bir şey düşünmüyoruz” dedi. Paulista, Solskjaer’in kendisini takımın lideri olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.