Sergen Yalçın'dan sürpriz Cerny kararı: Yeni görev!
Siyah-beyazlılar, Göztepe deplasmanında bu sezonki ilk galibiyet serisini yakalamak istiyor ancak eksikler can sıkıyor. Sergen Yalçın, orta sahadaki açığı kapatmak için Cerny’yi yeni bir rolde sahaya sürmeye hazırlanıyor.
Beşiktaş, Süper Lig’de Göztepe karşısında çıkacağı maç öncesi ciddi kadro sıkıntıları yaşıyor.
Orkun Kökçü kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Orta sahanın diğer iki önemli ismi Ndidi ve Salih Uçan da sakatlıkları sebebiyle kadroda yer alamayacak.
Yaz transfer döneminde 12 yeni oyuncu kadroya katılmasına rağmen, doğal mevkii orta saha olan sadece iki futbolcu bulunuyor: Altyapıdan yetişip geri dönen Demir Ege Tıknaz ve Kartal Kayra Yılmaz.
Bu tablo, teknik direktör Sergen Yalçın’ı farklı çözümler üretmeye zorluyor.
CERNY'YE YENİ GÖREV
Yalçın, yorumculuk döneminde “8 numarada kullanırım” dediği Vaclav Cerny’yi sağ kanattan orta sahaya çekmeye hazırlanıyor.
Çek futbolcunun dinamik oyun yapısından çift yönlü faydalanmayı planlayan Yalçın, orta alandaki açığı bu şekilde kapatacak.
MAÇ PLANI ŞEKİLLENİYOR
Yeni kurguda, Cerny’nin önünde 10 numara pozisyonunda Rafa Silva, arkasında ise 6 numara rolünde Demir Ege Tıknaz olacak.
Sağ kanatta form durumuna göre Jota Silva’nın görev alması beklenirken, sol kanatta El Bilal Touré’nin yeri garanti görünüyor.