Sinan Ateş'in ailesinden AYM'ye başvuru

Sinan Ateş suikastine ilişkin 22 kişi hakkında takipsizlik kararı verilmesinin ardından Ateş ailesi Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022'de öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz reddedilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sinan Ateş suikastine ilişkin aralarında eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın da bulunduğu 22 kişi hakkında, ''kasten öldürme'' ve ''kasten öldürmeye azmettirme'' suçlarından yürüttüğü soruşturmada takipsizlik kararı vermişti. Ateş’in ailesinin avukatlarının bu karara yönelik itiraz da reddedilmişti.

Bu karar üzerine Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş, kardeşleri Sevda Ateş ve Selma Ateş avukatları Şeyda Şahin, Şeyma Nur Tefenli ve Onur Altuntaş aracılığıyla AYM’ye bireysel başvuruda bulundu.

Başvuruda, 22 şüpheli bakımından dosya üzerindeki gizlilik kararının hukuka aykırı olarak sürdürüldüğü ve delillere ulaşılmasına engel olunduğu ifade edildi.

Başvuruda suikastın etkili bir şekilde soruşturulmadığı, Tolgahan Demirbaş'ın Olcay Kılavuz'un yanında yakalanmasına rağmen delillerin karartıldığı ileri sürüldü.

Olayın siyasi kimlikten çıkarılarak adi bir cinayetmiş gibi algı oluşturulduğu ifade edilen başvuruda, başvurucuların hak ihlallerinin ortadan kaldırılması için yeniden soruşturma ve yargılama kararlarının alınması talep edildi.

Sinan Ateş
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber