Soylu: Türkiye'nin Erdoğan'a 8 yıl daha ihtiyacı var
Eski İçişleri Bakanı, AKP'li Süleyman Soylu, Erdoğan'ın görev süresine dair tartışmalar anayasa gündemiyle yeniden alevlenirken dikkat çeken bir açıklama yaptı.
TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, Ordu'da düzenlenen "Yarınlar için Teşkilat" konulu eğitim programında konuştu.
Erdoğan'ın duruşunun millete özgüven kazandırdığını söyleyen Soylu "Cumhurbaşkanımız, 'Siz yapamazsınız' diyenlere karşı, 'Biz yapabiliriz, biz gerçekleştirebiliriz ve biz başarabiliriz' diye hepimize anlattı. Şimdi önümüzde bir fırsat var. Bu fırsatı hep beraber yönetmek, hep beraber yarınlara büyük adımlar atmak zorundayız. Türkiye'nin Recep Tayyip Erdoğan'a 6-8 yıl daha ihtiyacı var" dedi.
Dünyada üç tip lider var olduğunu anlatan Soylu "Üst kat lider, orta kat lider ve alt kat lider. Yüzyıldan beri ilk kez biz üst kat liderle karşı karşıyayız. Yolsuzluklara bulaşmış, hiçbir şey yapmamış insanları parlatacaklar, 25 yıldır çeyrek asırdır Türkiye'yi bütün özlemleriyle buluşturan Tayyip Erdoğan'ı oyun dışı bırakacaklar. Yok öyle bir yağma, bu ülkenin bir evladı olarak bunu söylüyorum" ifadelerini kullandı.
Soylu, dünyada vekalet savaşlarının olduğunu sürekli dile getirdiklerini anımsatarak, "Bunları kimler için söylüyorduk? DEAŞ için PKK için. Şimdi koskoca Amerikan Devleti, İsrail'in vekalet savaşçısı oldu. Dünyanın geldiği nokta burası. Çok temkinli olmalıyız. Cumhurbaşkanımız çok temkinli politika yürütüyor. Suriye ve İran meselesi dahil olmak üzere dört dörtlük bir politika yürütüyor" diye konuştu.