Suriye ordusu: SDF saldırısını püskürttük

Savaşın yeniden patlak verdiği Suriye'de Esad yönetimine bağlı ordu, Deir El Zor'da omurgasını PKK'nın uzantısı YPG'nin oluşturduğu SDF güçlerinin saldırısını püskürttüğünü açıkladı.

Suriye ordusu, Deir El Zor vilayetinde Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDF) bağlı birlikler tarafından düzenlenen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.

Suriye devlet haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Suriye ordusu ve müttefik güçler, Deir El Zor vilayetinin kuzey kırsalında, omurgasını PKK'nın uzantısı YPG'nin oluşturduğu SDF'ye bağlı birlikler tarafından düzenlenen saldırıyı püskürttü.

Bu arada, cihatçı Heyet Tahrir eş-Şam önderliğindeki grupların ayaklanarak Halep'i ele geçirmesiyle yeniden başlayan savaş sonucu Suriye'nin kuzeybatısında en az 44 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), 26 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında Suriye'nin kuzeybatısında on ikisi çocuk ve yedisi kadın olmak üzere en az 44 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. 48.500'ü aşkın kişinin evlerinden olduğu ve hastaneler, okullar ve su depoları gibi sivil altyapının muhalifler ile hükümet güçleri arasındaki çatışmalarda hasar gördüğü belirtildi.

TÜRK YETKİLİ: YÖNLENDİRME YOK

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili ise, HTŞ ve Suriyeli silahlı muhaliflerin geçen hafta başlattığı taarruzun Türkiye'den talimat veya yönlendirme ile yürütülmediğini ifade etti.

ABD, Rusya ve Türkiye dahil olmak üzere pek çok ülke tarafından terör örgütü olarak görülen HTŞ ve Suriyeli silahlı gruplar, geçen hafta Suriye hükümet güçlerinin mevzilerini yararak ülkenin ikinci büyük kenti Halep'i ele geçirmişti.

Türk yetkili, HTŞ'nin Ankara'dan "talimat veya yönlendirme" almadığını belirterek "Faaliyetlerini bizimle koordine de etmiyor. Bu bakımdan Halep'e yapılan operasyonun bizim onayımızla, yeşil ışık yakmamız sonucu gerçekleştiği iddiaları doğruyu yansıtmıyor" dedi.

Yetkili, "Doğal olarak Suriye'deki gelişmeleri, ulusal güvenliğimizi doğrudan ilgilendiren boyutlarıyla yakından takip ediyoruz. Suriye'nin kuzeybatısında süregelen operasyon bağlamında ülkemizin bir icazeti ya da desteği söz konusu değildir" diye konuştu.

Suriye Beşar Esad
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber