'Teknik arıza': İsrail'in savaş uçağı Akdeniz'e füze ateşledi

İsrail ordusuna ait bir savaş uçağının Gazze'deki saldırılara katıldığı sırada Akdeniz'e doğru füze ateşlediği ve bunun "teknik bir arıza" nedeniyle yaşandığı iddia edildi.

Fotoğraf: REUTERS/Mahmoud Issa

Gazze'ye yardım taşıyan ve içinde 44 ülkeden insanların bulunduğu Küresel Sumud Filosu Akdeniz'deki ilerleyişini sürdürürken, İsrail ordusu dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Gazze'ye saldırılara katılan bir savaş uçağının Küresel Sumud Filosu'nun Gazze'ye ilerlediği Akdeniz'e doğru füze ateşlediği belirtilen açıklamada bunun "teknik bir arıza" nedeniyle yaşandığı ileri sürüldü.

İsrail ordusunun konuya ilişkin soruşturma yürüttüğü kaydedildi.

Küresel Sumud Filosu'nun bu sabah "tehlikeli sulara girdiği" duyurulmuştu. İsrail basını ise ordunun bu akşam filoya müdahalede bulunabileceğine dikkat çekmişti.

NETZARİM KORİDORU TAMAMEN İŞGAL EDİLDİ

Öte yandan, ordudan yapılan bir başka açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzey ve güneyini birbirinden ayıran Netzarim Koridoru'nun tamamıyla işgal edildiği duyuruldu.

Gazze Şeridi'nin kuzeyine saldırılar düzenlendiği belirtilen açıklamada, Netzarim Koridoru'nun güneyden geçişlere kapatıldığı aktarıldı.

Sumud Filosu İsrail Gazze
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber