Trump, pazartesi gününe dikkat çekti: İki liderle de görüşecek
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna-Rusya barış müzakerelerine ilişkin açıklama yaptı. Trump, "Pazartesi önce Putin, sonra ise Zelenskiy ile görüşeceğim. Daha sonra da NATO üyeleri ile görüşeceğim. Umarım ateşkes olur" dedi.
ABD Başkanı Donal Trump, Truth Social platformunda yaptığı bir paylaşımda, Ukrayna ve Rusya arasında İstanbul’da gerçekleşen görüşmelere ilişkin açıklama yaptı.
Trump, pazartesi günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le, ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve NATO liderleriyle telefon görüşmeleri yapacağını belirterek, ateşkes olmasını umduğunu söyledi.
Yapcağı görüşmelerin konusunun yaşanan savaşın durdurulması ve ticaret olacağını belirten Trump, Zelenskiy ve Putin’e olan kırgınlığını dile getirerek “Umarım verimli bir gün olur, bir ateşkes gerçekleşir ve bu çok şiddetli savaş, hiç olmaması gereken bir savaş sona erer. Tanrı hepimizi korusun!!!” ifadelerini kullandı.