Turistlere 59 bin lira hesap çıkarmıştı: Pes dedirten savunma
Fenerbahçe - Stuttgart maçını izlemek için İstanbul'a gelen 4 turist Galata Köprüsü altındaki bir restoranda yemek yedi. 59 bin liralık fahiş hesap sosyal medyada gündem olunca Ticaret Bakanlığı ekipleri inceleme başlattı. İşletmeci "Fiyatlarda herhangi bir sorun yok" diyerek 'algı' yapıldığını ileri sürdü.
Almanya İstanbul'a Fenerbahçe maçını izlemek için gelen 4 turist, balık yemek için gittikleri restoranda 59 bin lira hesap ödedi. Sosyal medyadaki tepkilerin ardından Ticaret Bakanlığı ekipleri restoranda denetim yaptı.
TAKSİCİ GÖTÜRDÜ
Almanya'dan İstanbul'a Fenerbahçe - Stuttgart maçını izlemeye gelen 4 turist, Beyoğlu'nda bindikleri taksinin şoförünün yönlendirmesiyle gittikleri bir restoranda 59 bin lira hesap ödedi.
Sosyal medyadaki tepkilerin ardından Ticaret Bakanlığı'na çok sayıda ihbar yapıldı. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri restoranda denetim yaptı. Denetim sırasında ekipler, fiyat listesiyle turistlerin ödediği miktarı karşılaştırılarak tutanak tuttu.
59 BİN LİRALIK HESAP
Sosyal medyada paylaşılan adisyonda şu fiyatlar yer aldı:
10 bira için 5 bin 500 TL, deniz çuprası için 6 bin 450 TL, deniz levreği için 6 bin 600 TL, 8 adet double alkol için 6 bin 800 TL, istiridye için 800 TL, jumbo tereyağ için 4 bin 500 TL, kuver 320 TL, 2 kilogram lagos balığı için 11 bin 200 TL, ordörv tabağı için 7 bin TL.
Restoranda yaklaşık 30 ürünün menüdeki ücreti ile alınan ücretin farklı olduğu, tespit edildi. Yapılan incelemenin ardından restoran ile ilgili işlem yapılacağı öğrenildi.
İŞLETMECİ: HAKSIZLIK YOK
İşletme sahibi Mahsum Çakır, fiyatta herhangi bir sorun olmadığını iddia etti. Çakır, tepki çeken hesaba ilişkin şunları söyledi:
- Sosyal medyada paylaşılan adisyonla ilgili kendimizce bir açıklık getirmek istiyoruz. 4-5 kişi restoranıma yemek yemeye geldi. Bizim menümüzde bütün fiyatlarımızda hepsinde tek tek adisyonlarımızı da kontrol ettiğimizde hepsinde fiyat yazıyor. Sabah denetimden gelen arkadaşlara da belirttiğim gibi fiyatlarda herhangi bir sorun yok. Bir sıkıntı yok.
"BİZ HER ŞEYE AÇIĞIZ"
- Bu tamamıyla sadece sosyal medyada yüksek bir fiyat algısı yapılmasıdır. Fiyatlarımızı, gramajlarımızı tek tek yazıyor. Yazmama gibi bir şey söz konusu olamaz. Sosyal medya dünden beri rahatsız edici şekilde paylaşımlar, Google üzerinden gelmeyen insanlar tarafından yorum yapılıyor. Ben de bunu sabah denetime gelen arkadaşlara söyledim. Biz her şeye açığız. Bizim bütün fiyatlarımız yazıyor. Burada herhangi bir haksızlık gibi bir şey söz konusu değildir.
- Biz bunu da kabul etmiyoruz. Benim menüm şeffaf, açık. İsteyen herkes gelip kontrol edebilir. Benim fiyatlarım yazıyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Benim menüm 5-6 adet yabancı dil yazıyor. İngilizcesinden, Türkçesine, Almancasına, Fransızcasına kadar hepsi yazıyor. Tek tek yazıyor. Gelip kontrol edebilirler. İtiraz hakkımız da var tabii ki. İtiraz da edeceğiz. Gerekli yerlerde itirazlarda bulunacağız. Kesinlikle ama kesinlikle usulsüzlük ya da hırsızlık asla ama asla yapmadık. Biz bunu kabul etmiyoruz.