Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı, yapay zeka ile Silivri'den seslendi
19 Mart günü düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Silivri'den yapay zeka aracılığı ile Beylikdüzü’nde düzenlenen iftara katılarak “Karamsarlığa kapılmak yok” mesajı gönderdi.
NEFES / İSTANBUL
Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Hayırlı İftar Sofrası programında, Silivri’de tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yapay zeka teknolojisi aracılığıyla komşularına birlik ve beraberlik mesajları gönderdi. İftara katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Ekrem İmamoğlu ve Mehmet Murat Çalık için “İkisi de onurumuzdur” dedi.
"BAŞIMIZ DİK ALNIMIZ AK"
İftar programında yapay zeka teknolojisi kullanılarak Çalık’ın mesajı iletildi. Çalık, Silivri’den kaleme aldığı mesajında, kardeşliğin, vicdanın ve adaletin sofrasında kalbinin ve dualarının vatandaşlarla birlikte olduğunu ifade ederek “Bugün maruz kaldığımız haksızlıktan ötürü, bu anlamlı sofrada fiziken sizlerle olamıyoruz” dedi.
Çalık, Beylikdüzü’nde yaşayan 415 bin insanın şahidi olduğunu vurgulayarak "Ne ailemin, ne yol arkadaşlarımın, ne de Beylikdüzü’ndeki tek bir vatandaşımızın başını öne eğecek tek bir sürecin içinde olmadım. Bizim başımız dik, alnımız aktır. Karamsarlığa kapılmak yok" ifadelerine yer verdi.
“ADALET VARSA UMUT VARDIR”
Mesajında, “Beslenme Saati” uygulamasının önemine de değinen Çalık, “O beslenme çantalarından, tek bir zeytin tanesi bile eksilmemeli. Çocuklarımız için sosyal adaleti tesis etme yolundan asla dönmeyeceğiz” dedi. Çalık, Ramazan ayının sabır, empati ve yardımlaşma ayı olduğunu belirterek, "Eğer bir ülkede adalet varsa; huzur vardır, kardeşlik vardır, dahası umut vardır" ifadelerini kullandı.
Özgür günlerde yeniden bir arada olma umudunu dile getiren ve vatandaşlarıyla kucaklaşmayı beklediğini söyleyen Çalık, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle konuşmasını noktaladı.