Uluslar Ligi üçüncüsü Fransa: Mbappe yıldızlaştı | Almanlar VAR'a takıldı
UEFA Uluslar Ligi'nde üçüncülük maçında Almanya'yı iki golle geçen Fransa mutlu sona ulaştı. Almanya'nın bir penaltısı ve bir golü VAR'a takılırken, Fransa kaptanı Kylian Mbappe mücadeleye damga vurdu.
UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde Portekiz'e 2-1 yenilen Almanya ile İspanya'ya 5-4 mağlup olan Fransa üçüncülük maçında karşılaştı. Maçı 2-0 kazanan Fransızlar, Uluslar Ligi üçüncüsü oldu.
Stuttgart Arena'da oynanan maçın 31. dakikasında Almanya Adeyemi'nin yerde kaldığı pozisyonda penaltı kazandı. Ancak VAR incelemesinin ardından hakem Ivan Kruzliak penaltıyı iptal edip Adeyemi'ye sarı kart gösterdi.
45+1. dakikada Tchouameni'nin arka direğe ortasında topu güzel kontrol eden Kylian Mbappe sağa çekip kaleci Marc-Andre ter Stegen'i avladı ve Fransa'yı devreye 1-0 önde götürdü.
Dakikalar 53'ü gösterdiğinde Almanya, Deniz Undav ile beraberliği buldu. Ancak yine VAR incelemesinin ardından Ivan Kruzliak golü iptal etti.
Almanya gol için bastırırken kalesinde büyük boşluklar verdi. 84'te Koch'un hatasında topu önüne alan Kylian Mbappe kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Michael Olise'ye 'al da at' dedi ve skor 2-0 oldu.
Kalan sürede başka gol olmayınca mücadeleyi 2-0 kazanan Fransa, Uluslar Ligi üçüncüsü oldu. Almanya ise dördüncülükle yetindi.